Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Komen en gaan

redactie

Zo gaat dat… mensen komen en mensen gaan. Zo hoort het ook, al doet afscheid nemen altijd een beetje pijn. Maar wat fijn om dan meteen weer nieuwe enthousiaste mensen te kunnen begroeten! Ik wil ze graag aan jullie voorstellen: Inge Rijke komt de redactie versterken. Inge is praktijkondersteuner met een achtergrond als doktersassistente. Ze gaf les bij de opleiding van doktersassistentes en zat in diverse commissies en in het bestuur van de Nederlandse Vereniging voor Dokters Assistenten. Inge zal vanaf het volgende nummer meewerken aan TPO. We kijken ernaar uit!
Ook krijgen we dan nieuwe input vanuit een heel andere discipline: tekenares Nikki Hamers gaat TPO verluchtigen met rake sketches en cartoons. Ze heeft een verfrissende stijl van tekenen. Nieuwsgierig? Neem vast een kijkje op haar website, nikkillustratie.nl.
Het gaan van twee dierbare medewerkers schept ruimte voor nieuwe inbreng. Dat geeft vertrouwen dat ook het volgende nummer weer kwalitatief goed zal zijn en leuk om te lezen. In dit nummer uit die kwaliteit zich onder meer in medisch-inhoudelijke artikelen van Margreet van Putten en Norbert IJkelenstam. Margreet schrijft over de diabetische voet, Norbert over dubbeldiagnose astma-COPD.In de serie wetenschap wordt aandacht besteed aan statistiek, en dan vooral aan de p-waarde, oftewel, volgens schrijfster Sietsche van Gunst: “Hoe krijgen we de onnauwkeurigheid onder controle?”. En lees ook de interessante discussie over varenicline tussen Trudi Tromp-Beelen en Dick Bijl. Interessant omdat mijn eigen ervaringen met Champix uitstekend zijn, maar ik mij realiseer dat onafhankelijkheid van de farmaceutische industrie en kennis van mogelijk schadelijke bijwerkingen belangrijk zijn.

Het Roer…

Vanaf deze plaats wil ik ook aandacht vragen voor het boekje dat gemaakt is door actiecomité Het Roer Moet Om. Een boekje vol met praktijkvoorbeelden van bureaucratie, doorgeslagen registratieplicht, gesteggel met zorgverzekeraars, enzovoorts. Het boekje is te downloaden als pdf en prima te gebruiken om bijvoorbeeld patiënten te informeren wat er eigenlijk gaande is. Immers, de huidige koers in de eerste lijn treft niet alleen de huisarts, maar ook ons. En alle patiënten die we zo graag goed willen coachen en begeleiden.

Bladnaam:
Tijdschrift voor praktijkondersteuning 2015, nummer 4

Literatuurverwijzingen: