Home 2023

Laatste artikelen

Buurtschakel Wendy Halbach: Wij-Gevoel in de wijk

'De buurtschakel werkt laagdrempelig en informeel en kent de bewoners van de wijk goed. Ze bouwt vertrouwen op, haalt informatie op en zoekt bij vragen naar een oplossing binnen de wijk.'

Voorwoord: Allerleukste Congres

Maar het allerbelangrijkste en allerleukste congres voor de poh/pvk is ons eigen Jaarcongres POH in de praktijk. Op 3 november wordt dit congres van TvPO, NVvPO en V&VN PVK-POH voor de tweede keer gehouden voor ongeveer 300 poh's en pvk's.

Huiselijk geweld

De redactie recenseert boeken, apps en andere interessante media voor de poh/pvk.

De Antwoorden

Test je kennis over onderwerpen die met je beroep te maken hebben. Deze quiz gaat over Niet-alcoholische vervetting.

Jolanda Dekker: poh-oncologie in opkomst

Wat doe je naast je baan in de huisartsenpraktijk? 'Onder meer vrijwilligerswerk in de Vlaardingse Boei, een inloophuis voor kanker- patiënten en naasten.

Column: BMW bekostigen

Soms ruiken mensen zó sterk naar sigarettenrook, dat ik niet meer kan stoppen met hoesten.

TEST JE KENNIS

Test je kennis over onderwerpen die met je beroep te maken hebben. Deze quiz gaat over niet-alcoholische leververvetting.

Nieuws

Nieuws zijn korte berichten over onderzoeken of andere actuele zaken die interessant zijn voor praktijkverpleegkundigen/-ondersteuners.

Handreiking

In een voorgaande gerandomiseerde trial (CIPRUS) bleek een korte cognitieve gedragstherapie (CGT)-interventie door poh's-ggz (kosten)positieve effecten te hebben bij mensen met aanhoudende lichamelijke klachten (ALK).

Interview: Strijden tegen fabels

Door haar familieachtergrond in de zorg, met een zus die diabetesverpleegkundige is, een andere zus die in een apotheek werkt en een broer die longarts is, voelde Fadua el Bouazzaoui zich geroepen ook in de gezondheidszorg te gaan werken.