Home 2022

Laatste artikelen

Paulien Lunter: Strijden voor betere zorg

'Met een spandoek demonstreerde ik voor minder werkdruk'

Herzien medicamenteus stappenplan

De NHG-standaard Diabetes mellitus type 2 is herzien in november 2021. Het document bevat een nieuw medicamenteus stappenplan voor zeer-hoog-risicopatiënten.

Kennisquiz COPD: de vragen

Test je kennis over allerlei onderwerpen die met je beroep te maken hebben. Deze quiz gaat over COPD.

Interview: Wendy de Bruijn

Wanneer Wendy de Bruijn 's morgens de dokters- praktijk binnenkomt, groet ze haar collega's, polst ze hoe het met hen gaat en stemt ze belangrijke zaken af voordat ze met een kop koffie naar haar kamer gaat.

Cao huisartsenzorg definitief

De cao loopt van 1 januari 2022 tot 31 december 2023. De cao-partijen werken in die periode samen thema's uit; denk onder meer aan afspraken over scholing, werkdruk, sociale veiligheid, persoonlijk levensfasebudget, en 'groen werken'. Dit zijn belangrijke onderwerpen voor NVvPO-leden.

Column: Even leeglopen

Ze begint altijd met een opsomming van alles wat niet goed is gegaan. Zo nu en dan huilt ze er zachtjes bij, soms met grote uithalen.

Voorwoord: Bedankt voor het luisteren

Naast me staat een glas water, de zon schijnt door het raam op mijn rug, op mijn laptop staan alle artikelen voor dit nummer geopend.

Kennisquiz COPD: de antwoorden

Test je kennis over allerlei onderwerpen die met je beroep te maken hebben. Deze quiz gaat over COPD.

COPD

De overmatige toepassing van ICS bij COPD-patiënten kan leiden tot een groter risico op ernstige bijwerkingen en onnodige zorgkosten.

Nieuws

Nieuws zijn korte berichten over onderzoeken of andere actuele zaken die interessant zijn voor praktijkverpleegkundigen/-ondersteuners.