Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

In dit nummer

redactie

Het onderzoek van Bas Houweling over de werkzaamheden van praktijkondersteuners in de diabeteszorg haalde begin maart de landelijke pers. Daar werd de nadruk gelegd op het overtreden van de wet door praktijkondersteuners. Lees hier het echte artikel én een commentaar van Bas Vogel van de Algemene Vereniging Verpleegkundigen en Verzorgenden (AVVV). Bij de behandeling van de Geneesmiddelenwet in het parlement lijkt zich een meerderheid af te tekenen voor de mogelijkheid tot voorschrijven door verpleegkundig specialisten, maar niet voor praktijkondersteuners. Maar door de val van het kabinet is de behandeling van de wet door de Eerste Kamer nog onzeker.

Lex Goudswaard legt uit dat je met alleen meer controleren van diabetespatiënten niet veel opschiet. Consequent gebruik van een stappenplan levert in korte tijd wel betere resultaten op wat betreft de glykemische instelling.

Verder een nascholingsartikel over de diabetische voet, een artikel over de NHG-Standaard Cardiovasculair Risicomanagement, een artikel over literatuur en ziekte, nieuws, en ‘de praktijkondersteuner en haar huisarts’.

Bladnaam:
Tijdschrift voor praktijkondersteuning 2006, nummer 1

Literatuurverwijzingen: