Home Zoek

Geef een zoekterm op ( 423 resultaten )

Verfijn zoekresultaten

Column: Zuster, zegt u het maar

'Leonie, heb jij plek voor een nieuwe diabeet?' Half negen in de ochtend, mijn spreekuur is net van start, een no-show patiënt geeft me onverwacht ruimte in mijn agenda.

Jongens vaker naar specialistische ggz

Steeds meer huisartsen krijgen ondersteuning van poh's-jeugd in de zorg voor kinderen en jongeren die vermoedelijk psychische problemen hebben. Welke jeugdigen verwijst de poh naar de specialistische of basis-ggz en welke jeugdigen krijgen geen verwijzing?

Behandeling DM2

In de afgelopen vijftien jaar zijn er veel nieuwe middelen voor de behandeling van diabetes mellitus type 2 (DM2) op de markt gekomen. De ontwikkelingen rond deze middelen gaan echter hard. Wat weten we inmiddels over de langetermijneffecten ervan?

Casus: De e-sigaret Wolf in schaapskleren of goed alternatief?

Het hele jaar door begeleid ik patiënten bij het stoppen met roken. In het begin van het jaar zijn het er meer, omdat het een van de vele goede voornemens is in die periode.

In de praktijk: Akus Baah: ‘Blijf leren en blijf nieuwsgierig!’

Akus Baah is mbo-doktersassistente, poh-s (2014), module Ouderenzorg (2015)

NHG-standaard: Astma bij volwassenen

De NHG-Standaard Astma bij volwassenen, nu na vijf jaar weer herzien, geeft richtlijnen voor de diagnostiek, behandeling en monitoring van astma bij patiënten vanaf achttien jaar.

Kennis: elektrocardiogram

In de huisartsenpraktijk wordt regelmatig een elektrocardiogram (ECG) of hartfilmpje gemaakt of aangevraagd. Wanneer is het (laten) maken van een ECG in de huisartsenpraktijk zinvol? Kun je als praktijkondersteuner überhaupt iets met een ECG?

Recensies: Je kunt het maar één keer doen; Patiëntenvoorlichting door verpleegkundigen; Tinnitus, er is iets aan te doen

De auteur en journalist Barbara van Beukering heeft beide ouders verloren aan een ongeneeslijke ziekte. Haar beleving van en verwerking na ieder overlijden zijn twee totaal verschillende ervaringen geweest.

Recensies: Handboek generalistische ggz; Het einde van Alzheimer; Gezondheidsapp: Shleep

Dit boek is geschreven voor professionals binnen de generalistische of basis-ggz. Het is gebaseerd op de praktijk van Indigo, een landelijke aanbieder van preventie, poh-ggz en basis-ggz. Auteurs: Giel Hutschenmaekers, Mirjam Nekkers en Bea Tiemens / Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum / Verschijningsdatum: oktober 2019 / Aantal bladzijden: 215 / Prijs: 24,95 / ISBN: 9789036823630 […]

Het specialistisch spreekuur met Marc Mulder

Voor een ingewikkelde vraag op het gebied van diabetes kan een patiënt van de Zorggroep Almere doorverwezen worden naar het specialistisch spreekuur.

Verfijn de zoekresultaten

  • Filter op categorie