Home Zoek

Geef een zoekterm op ( 667 resultaten )

Verfijn zoekresultaten

Onbegrepen gedrag thuis

Mensen met onbegrepen gedrag, zoals psychotisch, angstig, geagiteerd of apathisch gedrag, wonen steeds vaker en langer thuis.

De Kruispost

De Kruispost bevindt zich aan de Oudezijds Voorburgwal in Amsterdam, een druk gebied vol toeristen, kroegen, fastfoodwinkels en seks- industrie. Hier wordt eerstelijnszorg geboden aan onverzekerden.

RAMADAN

De ramadan heeft grote invloed op de dagelijkse routine van deelnemers. Zo veranderen de eettijden, het aantal maaltijden, de hoeveelheid koolhydraten en lichamelijke activiteiten.

DIABETES

De NHG-Richtlijnen adviseren bij diabetes mellitus type 2 regelmatig aandacht te besteden aan een aantal bloedmetingen (HbA1c, bloeddruk, LDL), maar ook aan leefstijl.

Meer eigen regie

Iedereen voelt de druk op de zorg. Er wordt veel van de zorgprofessional verwacht, maar de oplossing ligt misschien meer bij patiënten.

Insomnie Ouderen

Duurt insomnie langer dan drie weken, dan wordt gesproken van 'langer durende slapeloosheid'. Van chronische insomnie is sprake als de slapeloosheid langer dan drie máánden aanhoudt.

Casus: Valangst

Bij circa 20-40 procent van de ouderen met een valhistorie ontstaat valangst. Ook senioren die niet eerder zijn gevallen kunnen valangst hebben: zo'n 10-20 procent van deze groep.

Nieuws

Nieuws zijn korte berichten over onderzoeken of andere actuele zaken die interessant zijn voor praktijkverpleegkundigen/-ondersteuners.

Cholesterol

Familiaire hypercholesterolemie (FH) is een van de meest voorkomende erfelijke stofwisselingsziekten in ons land. Ongeveer één op de 300 Nederlanders heeft FH.

Evidence-based medicine

De term evidence-based medicine is ruim 30 jaar geleden bedacht door de Canadese arts-epidemioloog Gordon Guyatt. Maar het idee achter het begrip bestaat al veel langer.

Verfijn de zoekresultaten

  • Filter op categorie