Home Zoek

Geef een zoekterm op ( 799 resultaten )

Verfijn zoekresultaten

Nieuws

Nieuws zijn korte berichten over onderzoeken of andere actuele zaken die interessant zijn voor praktijkverpleegkundigen/-ondersteuners.

MEDICATIE DM2

Voor de medicamenteuze behandeling van mensen met diabetes mellitus type 2 (DM2) worden in Nederland doorgaans de aanbevelingen gevolgd uit de NHG-Standaarden Diabetes en Cardiovasculair risicomanagement (CVRM).

Schimmelinfectie van de nagel

De meeste nagelinfecties worden veroorzaakt door schimmels. Via de nagelranden dringen de schimmels door tot in het nagelbed, waar misvormingen ontstaan door stapeling van afbraakproducten.

Atriumfibrilleren

Boezem- of atriumfibrilleren is een hartritmestoornis waarbij het ritme onregelmatig en meestal versneld is. Hierdoor komt er niet genoeg bloed in het hart en pompt het hart niet genoeg bloed het lichaam in.

MAATWERK

Samen beslissen is een proces waarin de zorg- verlener en patiënt in samenspraak beslissen welk beleid het best past bij de wensen en verwachtingen van de patiënt.

Diabetes

In de afgelopen decennia heeft zich een kleine revolutie voltrokken in de diabeteszorg. Lag de focus van behandeling vroeger op overleving van onze patiënt, tegenwoordig is diabeteszorg gericht op het ondersteunen van zelfmanagement, met vooral aandacht voor kwaliteit van leven en regie van de persoon met diabetes.

Interview: Poh in de gevangenis

‘Ik wil dit medicijn hebben en jij gaat dat voor mij regelen.' Dat krijgt Anouk (34) regelmatig te horen. ‘Duidelijk zijn is dan heel belangrijk', zegt ze.

Distress

Diabetes distress is een parapluterm voor verschillende vormen van diabetes-gerelateerde ziektelast. Het gaat om invoelbare zorgen en angsten die groot kunnen worden, maar gelukkig ook beïnvloedbaar en behandelbaar zijn

ADHD-PIL

ADHD-medicatie slikken die aan iemand anders is voorgeschreven: het is niet verstandig. Toch doet 1 op de 30 studenten dit soms. In dit artikel lees je waarom, of het kwaad kan en hoe poh's-ggz kunnen helpen dit gebruik te voorkomen.

Wegwijzer voor meten e-health

Digitaal meten heeft de potentie om van meerwaarde te zijn voor zowel de poh/pvk als patiënt. Toch is het betekenisvol en doelgericht gebruik ervan lang niet altijd vanzelfsprekend.

Verfijn de zoekresultaten

  • Filter op categorie