Home Zoek

Geef een zoekterm op ( 464 resultaten )

Verfijn zoekresultaten

Samen voor de beste zorg (congres)

Samen voor de beste zorg: online op 22 april, 20 mei en 15 juni Het programma van het Grote Landelijke POH/PVH/PVK Event start op 22 april om 10 uur met een uitzending vanuit de studio. Vanachter je beeldscherm ben je aanwezig bij tafelgesprekken tussen zorgexperts. We bespreken de ontwikkeling van ons vak van verleden naar […]

Aandacht voor de werkende patiënt

Hoe betrek je de factor arbeid en sociale zekerheid in de beroepspraktijk van de eerstelijnsvoorziening en dus ook in die van de praktijkondersteuner?

Recensies: Ontpillen. Gezonder leven, minder pillen

Pillen hebben ons heel veel goeds gebracht. Infecties waar we eerst aan doodgingen, zijn te genezen met een antibioticumkuur, pijn kan effectief worden bestreden met pijnstillers en er zijn tal van klachten die kunnen worden verholpen en ziekten waarvan het beloop gunstig kan worden beïnvloed.

Recensies: Kies ik Gezond?

De app 'Kies ik Gezond?' is ontwikkeld door het Voedingscentrum en heeft als doel mensen gezondere voedingskeuzes te laten maken.

De rol van ergotherapie na een CVA

aarlijks worden circa 40.000 mensen getroffen door een Cerebro Vasculair Accident (CVA), waarvan ongeveer 23 procent overlijdt. Na het ziekenhuis en eventuele revalidatie komt een grote groep mensen terug naar huis.

NHG-Standaard Dementie

In het voorjaar van 2020 is de herziene NHG-Standaard Dementie uitgekomen. Deze Standaard gaat onder andere in op het signaleren en diagnosticeren van dementie en het begeleiden en behandelen van de patiënt en hun mantelzorger(s).

Anabole steroïden en CVRM

Tijdens het wekelijks overleg van de huisarts met de praktijkondersteuner vertelt de huisarts dat er binnenkort een patiënt op het spreekuur zal komen die zich enkele weken geleden had gemeld in verband met een onvervulde kinderwens.

Uit de Praktijk: Joselien Hennipman

Joselien Hennipman is in 2008 begonnen als doktersassistente in Medisch Centrum Westbroek Groenekan. Al snel werd ze gevraagd om de opleiding apothekersassistente te volgen omdat het een apotheekhoudende praktijk was.

CAO Huisartsenzorg

Wie werken samen aan die cao-tafel en wat wordt daar besproken? Wat staat er in de nieuwe cao Huisartsenzorg 2021? En waar zet de NVvPO de komende tijd voor jou op in? Dat en meer lees je in dit artikel.

Kleine Kwalen: tinnitus

Tinnitus is een perceptie van geluid in de nabijheid van het hoofd bij afwezigheid van een externe bron. Het kan worden waargenomen aan één of beide oren, in of rond het hoofd, of als een verre ruis.

Verfijn de zoekresultaten

  • Filter op categorie