Home Zoek

Geef een zoekterm op ( 817 resultaten )

Verfijn zoekresultaten

INTERTRIGO

De huisarts ziet regelmatig smetten van de huidplooien. Toch wordt de aandoening niet altijd als klacht gepresenteerd. Vaak vindt de huisarts de smetten bij toeval tijdens lichamelijk onderzoek.

NAASTEN

In Nederland leven ruim 900.000 mensen met of na kanker. Vaak raakt de ziekte niet alleen de persoon die de diagnose krijgt. Naasten van de kanker- patiënt kunnen ook grote impact ervaren op hun leven, zowel in emotionele als praktische zin.

ZIN OF ONZIN?

Sommige zorgverleners komen proactief in actie bij patiënten met een risico op perifeer arterieel vaatlijden (PAV). Anderen menen dat we pas actie dienen te ondernemen wanneer zich concrete symptomen voordoen.

ROKEN

In Nederland overlijden jaarlijks ongeveer 20.000 mensen als gevolg van roken. Gemiddeld sterven rokers tien jaar eerder dan mensen die deze verslaving niet hebben. Tabak is geen genotsmiddel en roken is geen leefstijlkeuze.

NORMAAL

De huisartsenzorg vervult een belangrijke taak rondom seksuele gezondheid. Iedere zorgverlener, doktersassistent, huisarts, poh/pvk of poh-ggz krijgt te maken met issues rond seksualiteit.

GROENERE ZORG

Opwarming van de aarde, verlies van biodiversiteit en milieuvervuiling hebben desastreuze gevolgen voor de volksgezondheid. Sinds 2022 hebben honderden partijen uit de zorgsector de Green Deal 3.0 ‘Samen werken aan Duurzame Zorg' ondertekend.

Hart- en vaatziekten

De diagnose kanker wordt steeds vaker gesteld. Gelukkig zijn behandelingen sterk verbeterd en is de kans op overleving toegenomen. Maar deze groep patiënten heeft door de behandeling mogelijk wel een verhoogd risico op hart- en vaatziekten.

Autisme

In de wachtkamer stroomt pijnlijk fel licht uit het plafond rechtstreeks je ogen in. Je zet je zonnebril op en vraagt je af waarom die scherpe lampen branden terwijl het gewoon klaarlichte dag is.

Nieuws

Nieuws zijn korte berichten over onderzoeken of andere actuele zaken die interessant zijn voor praktijkverpleegkundigen/-ondersteuners.

Interview: Alternatief voor een pil

Tegen eenzaamheid bestaan geen pilletjes. Tegen hoge bloeddruk is hulp bij de financiële administratie soms effectiever dan (nog meer) antihypertensiva. Het zijn voorbeelden waaruit blijkt hoe waardevol het kan zijn als poh of pvk te verwijzen naar Welzijn op Recept.

Verfijn de zoekresultaten

  • Filter op categorie