Home Zoek

Geef een zoekterm op ( 517 resultaten )

Verfijn zoekresultaten

Column Marieke Nolens: Nog meer luisteren

In mijn agenda zie ik de naam van mevrouw Kras staan. Hé, die heb ik al een tijd niet gezien. Ze heeft diabetes, is nooit ontregeld, gebruikt geen medicatie, dus ze komt één keer per jaar.

Recensies: Kleine Kwalen en alledaagse klachten bij ouderen

Dit boek geeft een praktische leidraad voor 60 alledaagse klachten bij mensen van ongeveer 75 jaar of ouder. Diagnostiek en beleid krijgen een rationele en, zo mogelijk, wetenschappelijke onderbouwing.

Recensies: Angst overwinnen doe je zo

Auteur Arentina Drenth is gz-psycho- loog, gedragstherapeut en EMDR Europe practitioner. In dit zelfhulpboek gaat ze in op irrationele angsten. Het werk is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, de materie wordt eenvoudig uitgelegd en het boek bevat veel illustraties. Drenth vindt het belangrijk dat wetenschappelijke kennis voor iedereen toegankelijk is, mede omdat ze zelf dyslectisch is. […]

Ingrid van Bussel: in de praktijk

Ingrid van Bussel is begonnen als verpleegkundige en had een managementfunctie in een ziekenhuis. Nadat haar baan verdween bij een reorganisatie, ging ze werken als poh, waarvoor ze al een diploma had. Nu is ze ook leefstijlcoach.

Varen op het Farmacotherapeutisch kompas

Het farmacotherapeutisch kompas is een nuttige bron van informatie over medicatie. Maar wat betekenen de begrippen die je er tegenkomt? Op deze pagina's krijg je een verduidelijking.

Kleine Kwalen: tranende ogen

Als een patiënt tranende ogen heeft, betekent dit meestal een hinderlijke tranenvloed van één of beide ogen. Het wordt ook wel epifora genoemd.

Obesitas: brede blik belangrijk

Bij obesitas is 'gezond eten en meer bewegen' vaak te kort door de bocht. Kijk naar álle oorzaken en bijdragende factoren, zegt hoogleraar Liesbeth van Rossum. Dan kan de behandeling effectiever zijn.

Kennisquiz voetulcus: de antwoorden

Test je kennis over allerlei onderwerpen die met je beroep te maken hebben. Deze quiz gaat over diabetisch voetulcus.

Kennisquiz diabetisch voetulcus: vragen

Test je kennis over allerlei onderwerpen die met je beroep te maken hebben. Deze quiz gaat over diabetisch voetulcus. De vragen zijn deels geformuleerd als stellingen en deels als multiplechoicevragen.

Interview Tamara de Weijer

'Leefstijl is meer dan voeding en beweging. Ontspanning, sociale verbinding en zingeving zijn minstens zo belangrijk voor de gezondheid,' zegt Tamara de Weijer.

Verfijn de zoekresultaten

  • Filter op categorie