Home Zoek

Geef een zoekterm op ( 536 resultaten )

Verfijn zoekresultaten

Colum: Spreekuur loopt uit

Meneer Frank, een Nederlandse man van 62 jaar, kijkt mij heel boos aan wanneer ik een andere patiënt uit de wachtkamer haal. Het komt niet vaak voor, maar ook mijn spreekuur loopt soms uit.

Recensies: Goed leven met kwetsbaarheid en beperking

Goed leven met kwetsbaarheid en beperking; Huisarts op recept; Ik ben geen man

Recensies: Geweldbeheersing en zelfbescherming in zorg en welzijn

Geweldbeheersing en zelfbescherming in zorg en welzijn, Bevorder de zelfredzaamheid van kwetsbare ouderen met bewegen; Verpleegthuis;

In de praktijk: Khatera Qayoumi-Wardak

Khatera Qayoumi-Wardak is afkomstig uit Afghanistan. Ze is daar opgeleid tot basisarts. In 2001 was het vanwege oorlog niet langer veilig. Ze vluchtte naar Nederland.

Neusspray: betere instructies intranasale corticosteroïden

Veel patiënten gebruiken de voorgeschreven neusspray niet goed. Het middel is dan minder effectief. Ook zorgverleners weten vaak onvoldoende over de toepassing van intranasale corticosteroïden.

Astma: het nut van stikstofmonoxide meten

Bij welke astmapatiënten kan een stikstofmonoxide (FeNO)-meting worden ingezet om de ernst van de ontsteking in de luchtwegen te testen? En op welke manier? Daarnaar is onderzoek verricht.

Aambeien

Als het corpus cavernosum recti (zwellichamen met bloedvaten in de anus) zakt vanwege verzwakking van het steunweefsel in het anale kanaal, wordt gesproken over hemorroïden, ook bekend als aambeien.

Kwetsbare Senioren

In 2020 leefden naar schatting tussen de 600.000 en 700.000 kwetsbare ouderen (65+) in Nederland. Het merendeel, tussen de 500.000 en 600.000, woonde zelfstandig, de anderen verbleven in een verzorgingshuis of verpleeghuis. Het aantal kwetsbare ouderen stijgt in de komende periode.

Kennisquiz myocardinfarct bij vrouwen: de antwoorden

Test je kennis over allerlei onderwerpen die met je beroep te maken hebben. Deze quiz gaat over myocardinfarct bij vrouwen.

Kennisquiz myocardinfarct bij vrouwen: de vragen

Test je kennis over allerlei onderwerpen die met je beroep te maken hebben. Deze quiz gaat over myocardinfarct bij vrouwen. De vragen zijn deels geformuleerd als stellingen en deels als multiplechoicevragen.

Verfijn de zoekresultaten

  • Filter op categorie