Home Zoek

Geef een zoekterm op ( 913 resultaten )

Verfijn zoekresultaten

NORMAAL

De huisartsenzorg vervult een belangrijke taak rondom seksuele gezondheid. Iedere zorgverlener, doktersassistent, huisarts, poh/pvk of poh-ggz krijgt te maken met issues rond seksualiteit.

GROENERE ZORG

Opwarming van de aarde, verlies van biodiversiteit en milieuvervuiling hebben desastreuze gevolgen voor de volksgezondheid. Sinds 2022 hebben honderden partijen uit de zorgsector de Green Deal 3.0 ‘Samen werken aan Duurzame Zorg' ondertekend.

Hart- en vaatziekten

De diagnose kanker wordt steeds vaker gesteld. Gelukkig zijn behandelingen sterk verbeterd en is de kans op overleving toegenomen. Maar deze groep patiënten heeft door de behandeling mogelijk wel een verhoogd risico op hart- en vaatziekten.

Autisme

In de wachtkamer stroomt pijnlijk fel licht uit het plafond rechtstreeks je ogen in. Je zet je zonnebril op en vraagt je af waarom die scherpe lampen branden terwijl het gewoon klaarlichte dag is.

Nieuws

Nieuws zijn korte berichten over onderzoeken of andere actuele zaken die interessant zijn voor praktijkverpleegkundigen/-ondersteuners.

Interview: Alternatief voor een pil

Tegen eenzaamheid bestaan geen pilletjes. Tegen hoge bloeddruk is hulp bij de financiële administratie soms effectiever dan (nog meer) antihypertensiva. Het zijn voorbeelden waaruit blijkt hoe waardevol het kan zijn als poh of pvk te verwijzen naar Welzijn op Recept.

Medicatietrouw

Problemen met medicatietrouw komen vaker voor dan je misschien zou denken: een kwart van de patiënten is niet medicatietrouw. Patiënten starten een overeengekomen behandeling niet, gebruiken de medicatie niet volgens voorschrift of maken de behandeling niet af.
2 aaneengesloten puzzelstukjes, kennisquiz

De Antwoorden

Test je kennis over onderwerpen die met je beroep te maken hebben. Deze quiz gaat over medicatietrouw.

Column: PLAKKEN IN PRAKTIJK

Als poh-ggz bied je kortdurende hulp en ik nam me voor me hieraan te houden. Was het traject niet na een beperkt aantal sessies afgerond, dan zou ik verwijzen. Maar in de praktijk werkt dit anders.

SANDER VAN DIJK: OP DE JUISTE PLEK VOOR HET BEWEGINGSAPPARAAT

 ‘Beweegklachten vullen 30 procent van de spreekuren van de huisartsen, terwijl het niet hun specialisatie is. In veel gevallen is dit het domein van de fysiotherapeut. In ons centrum dachten wij erover na hoe de fysiotherapeuten een deel van dit werk konden overnemen.'

Verfijn de zoekresultaten

  • Filter op categorie