Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vernieuwende praktijkvoorbeelden gezocht

redactie

Is de huisartsenpraktijk waarin u werkt een goed voorbeeld van samenwerking met andere zorgverleners? Of richt de praktijk zich op een vernieuwende manier op stoppen met roken en meer bewegen, en is dat een voorbeeld om te delen met andere huisartsen? Het project ‘De nieuwe praktijk’ zet dergelijke innovatieve voorbeelden in de schijnwerpers als inspiratiebron voor huisartsen en andere zorgverleners in de eerstelijnszorg. Het project is in juni 2007 van start gegaan en wil vernieuwing en versterking van de eerstelijnszorg bevorderen en ondersteunen. Een belangrijk medium is de eigen website, die een platform biedt voor de uitwisseling van goede initiatieven, nieuws en ondersteunende producten.
Vanaf oktober 2007 staat een half jaar lang het eerste thema ‘Leefstijl en bewegen’ centraal. Hiervoor zijn wij op zoek naar aansprekende en innovatieve voorbeelden. Te denken valt aan een succesvol bewegingsprogramma dat bijvoorbeeld door de huisarts en de fysiotherapeut is ontwikkeld, een gewichtsprogramma om het cardiovasculaire risico bij personen met overgewicht te verminderen of activiteiten om de leefstijl van diabetici te bevorderen.
Is de praktijk waarin u werkt een voorbeeld voor anderen, stuur dan uw praktijkvoorbeeld op via het aanmeldingsformulier, dat te downloaden is via www.denieuwepraktijk. nl Op de website is tevens meer informatie te vinden over het project De nieuwe praktijk. U kunt ook een e-mail sturen naar info@denieuwepraktijk.nl. (HV)

Bladnaam:
Tijdschrift voor praktijkondersteuning 2007, nummer 5

Literatuurverwijzingen: