Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Belangenbehartiging praktijkondersteuners

redactie

Met verbazing las ik het redactioneel ‘Een markant jaar’ in TPO nummer 2 (april 2011). Het stuk is geen juiste weergave van de feiten, waardoor de Nederlandse Vereniging van PraktijkOndersteuners (NvvPO) in een verkeerd daglicht komt te staan. Belangen van praktijkondersteuners werden tot nu toe aan de CAO-onderhandelingstafel Huisartsenzorg behartigd door de Nederlandse Vereniging van DoktersAssistenten, Abva Kabo en CNV van werknemerszijde en van werkgeverszijde door de Landelijke Huisartsen Vereniging en Vereniging Huisartsenposten Nederland. Nimmer is er door de Nederlandse Vereniging van DoktersAssistenten bij de NvvPO geïnventariseerd welke punten aandacht verdienden en wij zijn structureel buiten dit overleg gehouden. Onze achterban heeft in een enquête aangegeven dat de leden op dit moment niet goed worden vertegenwoordigd in de CAO-onderhandelingen. Na een aantal verzoeken aan de CAO-partijen om toegelaten te worden als gesprekspartner die slechts tot afwijzingen hebben geleid, is in samenspraak met onze jurist besloten een bodemprocedure op te starten. Deze procedure neemt veel tijd in beslag waardoor er in januari een kort geding plaatsvond om een plek aan de tafel te verwerven. De rechter heeft ALLE argumenten van de tegenpartij van tafel geveegd en partijen gesommeerd de NVvPO toe te laten aan de onderhandelingstafel. Het kort geding was gericht tegen de werkgeverspartijen. Het kort geding was gericht tegen de werkgeverspartijen.
Alle belangen van alle praktijkondersteuners worden door de NvvPO behartigd, ook de ‘verpleegkundige’ poot die onder de CAO Huisartsenzorg valt.
De rechtspraak kun je lezen op:
http://zoeken.rechtspraak.nl/resultpage.aspx? Ljn=bp2223

Carola de Ridder, voorzitter Nederlandse Vereniging van PraktijkOndersteuners

Antwoord

In TPO nummer 2 schreef ik in mijn redactioneel over de ontwikkelingen rond de praktijkondersteuner. Ook kwam daarin de toetreding van de Nederlandse Vereniging van PraktijkOndersteuners tot de CAO-onderhandelingstafel aan de orde. Blijkbaar heb ik over dat onderwerp de verkeerde bewoordingen gekozen, gezien de reactie van Carola de Ridder. Graag plaats ik daarom haar ingezonden brief.

Sietsche van Gunst, hoofdredacteur Tijdschrift voor Praktijkondersteuning

Bladnaam:
Tijdschrift voor praktijkondersteuning 2011, nummer 4

Literatuurverwijzingen: