Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Populaire medische ‘soaps’ op televisie

redactie

Na Medisch Centrum West en ER is er weer een populaire medische serie, namelijk Grey’s Anatomy.

De serie wordt maandagavond op Net 5 uitgezonden en gaat over vijf interns, een soort co-assistenten, die op de afdeling chirurgie werken. Chirurg is voor hen het hoogst haalbare doel, en de chirurgen in hun ziekenhuis worden dan ook verafgood. Het ziekenhuis – Seattle Grace Hospital – staat in een mooie omgeving, maar aangezien de interns bijna 24 uur per dag werken zie je daar weinig van.
Het ziekenhuisleven van de interns wordt smeuïg in beeld gebracht, de ene na de andere relatie start en wordt weer beëindigd in dezelfde ziekenhuisgangen. Ook het ellebogenwerk op weg naar de top komt aan bod, en de onderlinge concurrentie van de interns en de specialisten zelf.
Het schijnt dat de serie vooral bij vrouwelijke kijkers mateloos populair is, iets wat wellicht te maken heeft met enkele van de chirurgen die in het ziekenhuis werken. Zij hebben de bijnamen dr. mc Dreamy en dr. mc Steamy. Of dat klopt moet u zelf maar bepalen.
Valt er medisch gezien nog iets van de serie te leren? De makers doen hun best om de ziektebeelden en termen zo realistisch mogelijk te houden, maar op de eerste hulp van het ziekenhuis komen wel heel bijzondere patiënten binnen, met bijvoorbeeld een onontplofte antitankgranaat in de borstkas. Of een vrouw die na een chemokuur zo giftig is voor andere mensen dat iedereen in haar buurt flauwvalt. Wat dat betreft heeft u er niet veel aan, maar vermakelijk is het wel.

Koos Jongebreur

Bladnaam:
Tijdschrift voor praktijkondersteuning 2007, nummer 3

Literatuurverwijzingen: