Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Leidraad Nederlandse gezondheidszorg

redactie

Sinds de nieuwe zorgverzekeringswet zijn veel dingen veranderd in de Nederlandse gezondheidszorg. Er zijn nieuwe wetten, regels en bovenal: veel nieuwe instellingen en toezichthouders. En voor elke wet en instelling is er natuurlijk ook een bijbehorende afkorting.
Om door de bomen het bos nog te kunnen zien heeft Jan Maarten Boot (universitair hoofddocent beleid en management gezondheidszorg UMC Utrecht) een naslagwerk gemaakt voor iedere professional die werkzaam is in de gezondheidszorg. Het naslagwerk geeft de lezer een duidelijk beeld van al deze verschillende wetten en instellingen, wat ze doen, door wie ze betaald worden en waarom ze in het leven geroepen zijn. Wie weet bijvoorbeeld wat de NZa (Nederlandse Zorgautoriteit) precies doet? Ook de structuur en financiering van de gezondheidszorg komen aan bod, evenals zaken als preventie en kwaliteit en is er uitleg van definities als marktwerking.

Tot slot biedt het boek een adreslijst van belangrijke organisaties en een lijst met afkortingen.

Het naslagwerk is een must voor iedereen die meer wil weten over de organisatie van de Nederlandse gezondheidszorg. Bovendien is het handig om snel in te zien als er een ingewikkelde afkorting of onbekende instelling voorbij komt.

Koos Jongebreur

Bladnaam:
Tijdschrift voor praktijkondersteuning 2007, nummer 6

Literatuurverwijzingen: