Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Laatste kaarten Lustrumcongres Praktijkondersteuning 2011 ‘Vrouw zoekt zorg!’ 26-9-2011

redactie

LAATSTE KAARTEN! Schrijf je nu nog in en ontvang € 10,- korting op de deelnamekosten.

Op maandag 26 september 2011 vindt voor de vijfde keer het Jaarcongres Praktijkondersteuning plaats! Met veel plezier nodigen wij je uit voor dit lustrumcongres met als thema ‘Vrouw zoekt zorg!’, speciaal bedoeld voor praktijkondersteuners, praktijkverpleegkundigen en nurse practitioners in de huisartsenpraktijk.

De zorg aan vrouwen loopt achter bij die aan mannen. Die indruk krijg je als je het nieuws volgt. Uit recente publicaties blijkt namelijk dat bijvoorbeeld klachten bij hart- en vaatziekten zich bij mannen anders presenteren dan bij vrouwen. Het gewone beeld bij mannen is pijn op de borst, maar bij vrouwen manifesteren hartklachten zich lang niet altijd op die manier. Dat kan betekenen dat bij vrouwen te laat de juiste diagnose wordt gesteld.

Een ander voorbeeld over het verschil tussen vrouwen en mannen heeft te maken met de overgang. Vrouwen worden steeds ouder, maar de leeftijd waarop ze in de overgang komen is niet veranderd. Dat betekent dat vrouwen nu een derde van hun leven na de overgang leven. Welke invloed heeft dat op de kwaliteit van leven? En wat betekent dat voor de zorg aan vrouwen in en na de overgang? Gelukkig komt er in de Nederlandse gezondheidszorg steeds meer aandacht voor genderspecifieke problematiek. In elk geval zouden vrouwen een ander soort zorg moeten krijgen ten opzichte van mannen. Reden waarom we voor dit congres het thema ‘Vrouw zoekt zorg’ kozen.

Dit is de eerste keer dat Tijdschrift voor Praktijkondersteuning actief betrokken is bij de invulling van het congres Praktijkondersteuning. Dit heeft ervoor gezorgd dat we een congres kunnen bieden met een interessant, actueel thema en met deskundige, inspirerende sprekers.

Adviescommissie

Het Lustrumcongres Praktijkondersteuning 2011 is inhoudelijk samengesteld door deskundigen uit de doelgroep zelf, namelijk: Arja Broere, praktijkondersteuner te Amsterdam | Sietsche van Gunst, hoofdredacteur Tijdschrift voor Praktijkondersteuning |  Arita Immerzeel, praktijkondersteuner te Driehuis | Susan Umans, bladmanager Tijdschrift voor Praktijkondersteuning

 

  • Congres: Praktijkondersteuning Vrouw zoekt zorg!
  • Datum:Maandag 26 september 2011
  • Locatie: Reehorst Ede
  • Bestemd voor: praktijkondersteuners, praktijkverpleegkundige en nurse practitioners in de huisartspraktijk
  • Kosten: Deelname aan het congres nu € 85,- i.p.v. € 95,- p.p. Oud-deelnemers van de voorgaande edities en abonnees van het Tijdschrift voor Praktijkondersteuning krijgen € 10 + € 20,- korting en betalen slechts € 65,- p.p. Ben je man? Dan is de toegang tot dit lustrumcongres gratis!
  • Organisatie: Bohn Stafleu van Loghum
  • Meer info: www.bsl.nl/praktijkondersteuning (voor informatie en inschrijving)

Bladnaam:
Tijdschrift voor praktijkondersteuning 2011, nummer 4

Literatuurverwijzingen: