Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Eén website voor hulp bij beperkingen

redactie

Voor patiënten met beperkingen bestaan er genoeg voorzieningen op gebied van wonen, werken, lopen, vervoer, opleiding, et cetera. Al die regelingen worden door verschillende organisaties uitgevoerd. Vaak is wel bekend dat er een voorziening is voor het specifieke probleem, maar vind maar eens de instantie waar je aan moet kloppen! Sinds het bestaan van www.regelhulp.nl is dat probleem voor een groot deel opgelost.
Op www.regelhulp.nl vinden ouderen en mensen met een beperking als gevolg van handicap, chronische ziekte of ouderdom aan de hand van hun eigen situatie (life events) informatie over overheidsvoorzieningen in de zorg en sociale zekerheid. Bovendien kunnen zij via deze website met één formulier tegelijk meerdere voorzieningen aanvragen bij instanties als CIZ, UWV, of een gesprek aanvragen met hun gemeente over WMO-voorzieningen.
De website is een uitkomst, ook voor huisartsen, praktijkondersteuners en -assistentes. Het kost nu minder tijd om voorzieningen te regelen voor patiënten die het nodig hebben. Ook biedt het overzicht van wat er allemaal mogelijk is aan voorzieningen.

Sietsche van Gunst

Bladnaam:
Tijdschrift voor praktijkondersteuning 2010, nummer 4

Literatuurverwijzingen: