Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Agenda

redactie

31 oktober 2013

7e Jaarcongres Praktijkondersteuning
Bohn Stafleu van Loghum organiseert voor de tweede keer in nauwe samenwerking met het Nederlands Huisartsen Genootschap het Jaarcongres Praktijkondersteuning. Het programma biedt weer een interessante mix van onderwerpen, zoals de nieuwe NHG-Standaard Diabetes, cardiovasculair risicomanagement, nierfunctiestoornissen, stoppen met roken, gedragsverandering, ouderenzorg, seksuele disfuncties bij vrouwen, astma/COPD, onderzoek in de huisartsenpraktijk en oogproblemen.
Organisatie: Bohn Stafleu van Loghum en Nederlands Huisartsen Genootschap
Locatie: De Pijler, Lelystad

www.bsl.nl/praktijkondersteuning

25 november 2013

Landelijk Congres Moderne Dementiezorg
Een gevarieerd congresprogramma waarin vernieuwende ontwikkelingen uit de dagelijkse dementiepraktijk worden gecombineerd met de laatste inzichten uit wetenschappelijk onderzoek. Speciale aandacht gaat uit naar wat mensen met dementie nog wel kunnen. Bijzondere aandacht voor diverse inspirerende dementieprojecten uit België, waarbij beeldvorming rond dementie een centraal thema is. Ook zijn er meerdere deelsessies over mantelzorg en informele zorg, een actueel politiek thema. Dit congres kenmerkt zich door de vele disciplines die elkaar ontmoeten en inspireren. Naast enkele prominentie plenaire sprekers omvat het programma maar liefst 70 verschillende sessies. Organisatie: StudieArena en zorginnovatiebureau DAZ i.s.m. het Alzheimercentrum van het VU medisch centrum, Alzheimer Nederland, het Trimbos-instituut en het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen.
Locatie: NBC, Nieuwegein
Kosten: € 330,- exclusief BTW.
Accreditatie: aangevraagd bij V&VN (Kwaliteitsregister verpleegkundigen en verzorgenden) en Accreditatiebureau Verpleegkundig Specialisten Register

http://www.studiearena.nl/congresagenda/79/landelijk_congres_moderne_dementiezorg

10 december 2013

Congres Vitale Vaten
Tijdens het congres Cardiovasculair risicomanagement: van weten naar doen! staat de implementatie van de zorgstandaard CVRM centraal. Welke inzichten en instrumenten vergemakkelijken het implementatieproces? U krijgt veel praktische handvatten aangereikt om deze toe te passen in uw eigen praktijksituatie.
Organisatie: Hart&vaatgroep
Locatie: De Eenhoorn, Amersfoort
Kosten: € 150,-/€ 175,-

www.vitalevaten.nl

13 januari 2014

Cursus Praktijkondersteuner ouderenzorg
Als praktijkondersteuner in een huisartsenpraktijk komt u in aanraking met complexe zorgvragen van en rondom ouderen. Wordt binnen uw praktijk gezocht naar een manier om ouderenzorg meer te structureren? Dan is deze cursus iets voor u. U leert u in deze cursus hoe u de rol van casemanager op u kunt nemen. Naast de specifieke complexe problematiek rondom ouderenzorg besteden we veel aandacht aan de communicatie met ouderen en hun systeem. Zo geven we u een methodisch, doelgericht handvat om vraaggericht om te gaan met complexe situatie in de thuissituatie.
Organisatie: HAN VDO
Locatie: Berg en Dalseweg 81, Nijmegen
Duur: 8 dagen
Studiebelasting: 100 uur in totaal
Accreditatie: in aanvraag: 12 punten (NVvPO), 96 punten (V&VN)
Kosten: € 2095,-

http://www.han.nl/opleidingen/cursus/casemanagement-ouderenzorg/

11 december 2013

Meedenkdiner NHG/Tijdschrift voor praktijkondersteuning
Wat vind je van het Tijdschrift voor praktijkondersteuning? Heb je suggesties hoe we inhoud of uiterlijk van het tijdschrift kunnen verbeteren?
Graag willen we ook van je weten wat je het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) verwacht en hoe het NHG zijn dienstverlening aan jou kan verbeteren.
Van harte nodigen wij je uit om over deze twee onderwerpen met ons mee te denken. Het NHG organiseert daartoe op 11 december 2013 een dinerbijeenkomst in de Domus Medica in Utrecht. Tijdens het Jaarcongres Praktijkondersteuning op 31 oktober 2013 staat een ideeënbus in de NHG-stand waarin je alvast onderwerpen voor deze bijeenkomst kunt indienen.
Organisatie: Nederlands Huisartsen Genootschap en Tijdschrift voor praktijkondersteuning
Locatie: Domus Medica, Mercatorlaan 1200, Utrecht
Tijd: wordt nog bekendgemaakt
Aanmelden bij Sietsche van Gunst, hoofdredacteur Tijdschrift voor praktijkondersteuning: s.vangunst@nhg.org.

Bladnaam:
Tijdschrift voor praktijkondersteuning 2013, nummer 5

Literatuurverwijzingen: