Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Agenda/congres

redactie

10 december 2008De diabetische voet, een praktische aanpak

Tijdens het ochtendprogramma bespreken we de actuele ontwikkelingen op het gebied van (de behandeling van) de diabetische voet. Ook informeren we je volledig geïnformeerd over de stand van zaken rondom de NHG-Standaard Diabetes Mellitus type 2 en nationale en internationale richtlijnen. In de middag zijn er sessies over: neuropathie en tests, vaatlijden en vaatdiagnostiek en beoordelen van schoeisel
Organisatie: Bohn Stafleu van Loghum
Kosten: € 140 (€ 115)
Locatie: Utrecht Jaarbeurs
E-mail: congressen@bsl.nl
Tel. (030) 638 39 21 / 638 39 23
www.bsl.nl/cuco

8 januari 2009Palliatieve zorg voor verpleegkundigen en verzorgenden

Deze scholing is primair bestemd voor verpleegkundigen en verzorgenden die in hun dagelijkse praktijk met palliatieve zorg te maken hebben. Uiteraard zijn ook andere professionals die werkzaam zijn in of te maken hebben met palliatieve zorg van harte welkom. De scholing wordt verzorgd door experts die werkzaam zijn binnen dit medisch en verpleegkundig aandachtsgebied. Tijdens deze dag komen onder meer het doel van de palliatieve zorg, de werkwijze van het palliatieve team, de transfer in de zorgketen en de belasting van de mantelzorgers aan bod. Naast theorie is er ook ruime aandacht voor casuïstiek. Het is de bedoeling om u bruikbare tips en bagage mee te geven die u kunt toepassen in uw eigen werkveld.
Organisatie: PAOG-Heyendaal, Nijmegen
Locatie: Campus UMC St Radboud Nijmegen
Kosten € 120
E-mail: j.vanwerven-nobel@paog.umcn.nl
Tel. (024) 361 72 80
http://www.umcn.nl/professional/

15 en 22 januari 2009Vitale vaten!

De nieuwe Zorgstandaard, farmacotherapie, beweegadviezen, motivational interviewing, NHG-Standaarden, jouw rol in het verwijzen van patiënten, hartfalen en stoppen-met-roken-begeleiding: het komt allemaal aan bod op dit congres.
Organisatie: Stichting KOH
Kosten: € 125
Locatie: Eindhoven
E-mail: j.pingen@stichtingkoh.nl
Tel. (040) 238 07 20
www.stichtingkoh.nl

19 maart 2009 (start)Diagnostiek voor de praktijkondersteuner GGZ

Zorgverzekeraar Menzis laat op basis van de DSM IV een instrument ontwikkelen voor een ‘miniscan’ om naast psychiatrische stoornissen met name psychosociale factoren (as 4) en het persoonlijk fuctioneren (as 5) van patiënten in beeld te brengen. In deze cursus maakt u kennis met dit instrument en leert u ermee werken. Daarnaast leert u aanvullende hulpmiddelen toe te passen zoals de sociale netwerkanalyse, het ICF en activerende gesprekstechniek. vNa deze cursus beschikt u over competenties zoals geformuleerd door de Landelijke Vereniging Georganiseerde eerste lijn (LVG) op het gebied van: vraagverheldering, consultatie en verwijzing, ondersteunend en stabiliserend begeleiden, activerende en motiverende gespreksvoering. De cursus duurt vier dagen.
Kosten: € 905
Organisatie: VDO opleidings en adviescentrum
E-mail: Secr1.vdo@han.nl
Tel. (024) 353 05 69

24 maart 2009Diabetes en Depressie

Mensen met diabetes hebben twee keer zoveel kans om depressief te worden als mensen zonder diabetes. En oudere mensen die aan een depressie lijden, lopen meer risico om diabetes te krijgen. Genoeg reden dus om hier een conferentie aan te wijden voor eerste- en tweedelijns professionals in de reguliere gezondheidszorg en de GGZ.
Organisatie: Nederlandse Diabetesfederatie
Kosten: € 145 (vóór 01-02-2009) of € 175 (na 01-02-2009)
Locatie: Nieuwegein
E-mail: info@diabetesfederatie.nl

Tel. (033) 448 08 45
www.diabetesfederatie.nl

24 en 31 maart, 7 en 21 april 2009De patiënt met psychogeriatrische problematiek in uw (huisartsen)praktijk

Deze vierdaagse cursus richt zich op praktijkondersteuners die zich willen bijscholen in ouderenproblematiek op psychisch gebied. We behandelen richtlijnen voor diagnostiek en beleid bij dementie, depressie, delier en problematisch gedrag. Er is theoretische en praktische aandacht voor benaderingswijzen en communicatieve vaardigheden. Ook brengen we u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het overheidsbeleid en presenteren we innovatieve projecten. De cursus is van 14.00 tot 20.00 uur
Organisatie: INHolland Academy
Kosten: € 975
Locatie: Amsterdam
E-mail: mies.vanamersfoort@inholland.nl
Tel. (020) 495 15 65/495 16 13

Bladnaam:
Tijdschrift voor praktijkondersteuning 2008, nummer 6

Literatuurverwijzingen: