Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Agenda

redactie

12 oktober 2012
Congres COPD Ketenzorg
Samen sterk voor COPD. Op veel verschillende manieren trachten professionals, managers, projectleiders, patiëntenorganisaties en zorgverzekeraars de zorg voor COPD-patiënten te optimaliseren. Tijdens het congres vindt uitwisseling plaats over onderzoeksresultaten, innovatieve projecten en ervaringen met bestaande en voorgenomen beleidsmaatregelen. We brengen je op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen in COPD-ketenzorg van de laatste twaalf maanden. Ben je geïnteresseerd in wat er speelt op het terrein van de ketenzorg voor COPD-patiënten? Noteer dan de datum in je agenda! Ook dit jaar vertrouwen wij erop je een mooi programma aan te kunnen bieden met lezingen van gewaardeerde nationale en internationale sprekers.
Organisatie: Julius Academy
Locatie: De Reehorst, Ede
Kosten: € 195,-

www.juliusacademy.nl

13 november 2012
Jaarcongres Veilig Werken in de Zorg
Voel jij je niet altijd even veilig op de werkvloer? Is agressie onderdeel geworden van de dag in plaats van incident? Ooit het gevoel gehad handelingen uit te voeren die eigenlijk tegen jouw eigen normen ingaan? Tijdens dit eerste jaarcongres staan wij stil bij: wel of geen aangifte doen bij agressie?; waar ligt de grens van het beroepsgeheim; hoe trek ik mijn grens bij seksuele intimidatie?; en hoe ga ik om met ethische dilemma’s op de werkvloer?
Ontdek in één dag hoe jij om kunt gaan met de belangrijkste dilemma’s voor zorgprofessionals. Kom ook en leer samen met jouw collega’s welke succesvolle methoden kunnen bijdragen aan een prettige én veiligere werkplek.
Organisatie: Nursing in samenwerking met NU’91.
Locatie: De Reehorst, Ede.
Kosten: € 179,00/€ 129,00
Accreditatie: aangevraagd bij V&VN
http://www.reedbusinessevents.nl/Event-detail-pagina/1014/342325/Veilig-Werken-in-de-Zorg.html#tab2
E-mail: aanmeldingen.events@reedbusiness.nl.
Tel.: 078 625 37 77

22 november 2012
Jaarcongres Praktijkondersteuning 2012
Voor het eerst organiseert het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) samen met Bohn Stafleu van Loghum een congres voor praktijkondersteuners. Missie van het NHG is een belangrijke bijdrage te leveren aan de professionalisering van de beroepsgroep door wetenschap te vertalen naar de huisartsenpraktijk. Praktijkondersteuners maken inmiddels zo’n belangrijk deel uit van de huisartsenpraktijk, dat het NHG hen als serieuze doelgroep ziet en wil ondersteunen in hun professie.
Het congres speelt in op de laatste ontwikkelingen op het gebied van consultvoering, internet en social media, stoppen met roken, boezemfibrilleren, CVRM, valpreventietraining, insulinetherapie, intervisie, ouderenzorg en dementie. De vooraanstaande sprekers worden geflankeerd door praktijkondersteuners om de praktische vertaling te waarborgen.
Organisatie: Bohn Stafleu van Loghum
Locatie: Jaarbeurs, Utrecht
Kosten: € 100,-/€ 85,-
Accreditatie: V&VN, NVvPO, NVDA en Verpleegkundig Specialisten Register

www.bsl.nl/praktijkondersteuning

www.bsl/cuco
E-mail: congressen@bsl.nl

6-7 december 2012
Langerhans Opfrisdagen
Na de succesvolle “Opfrisdagen” in 2005-2006, 2008-2009 en 2010-2011 organiseert Langerhans een volledig herziene versie waarvan de eerste in december zal plaatsvinden. Het is een tweedaagse, interactieve cursus, waarin een breed spectrum aan diabetesonderwerpen aan bod komt.
Organisatie: Langerhans
Locatie: conferentiehotel Kontakt der Kontinenten te Soesterberg
Kosten: € 250,-

http://onderwijs.diabetes2.nl/index.php?url=/opfrisdagenvoordiabetesverpleegkundigen/aanmelden&lng=nl

24 januari en 5 februari 2013
POH-congres: Hart en Vaten: Hoe, wat en waarom
Achtergrondkennis en verdieping bij de hartvaatproblemen in de dagelijkse praktijk, met aandacht voor arteriosclerose; pijn op de borst: angina pectoris en hartinfarct; beroerte: CVA/TIA; nierfalen; perifere vaten AAA/PAV; hartritmestoornissen; medicatie bij arteriosclerose; vrouwvriendelijke cardiologie.
Organisatie: stichting KOH
Locatie: Eindhoven, Regardz, Gele Kegels (naast Centraal Station Eindhoven)
Kosten: € 150,-
Accreditatie: 5 punten
E-mail: m.vandenbrink@stichtingkoh.nl

www.stichtingkoh.nl

Bladnaam:
Tijdschrift voor praktijkondersteuning 2012, nummer 5

Literatuurverwijzingen: