Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Agenda

redactie

19 en 22 juni 2012

Symposium Kwetsbare ouderen

Het aandeel 65-plussers in de maatschappij neemt tot 2030 toe en daarmee ook het aantal ouderen met lichamelijke, psychische en sociale problemen en ongemakken. Bij tijdige ondersteuning en ingrijpen kunnen mensen langer hun zelfstandigheid behouden en op een prettigere manier oud worden. Kwetsbaarheid op tijd herkennen draagt dus veel bij aan de levenskwaliteit van mensen. Om dat te kunnen, is het wel nodig dat we weten waarover we het hebben, en over wie. Wat is kwetsbaarheid precies? Wie hebben er last van? Hoe kun je het tijdig herkennen? Wat moet er gebeuren om de gevolgen van kwetsbaarheid te voorkomen, te verminderen of uit te stellen? Tijdens dit symposium wordt stilgestaan bij uw rol als verpleegkundige en verzorgende bij de hulpverlening aan kwetsbare ouderen. In de sessies komen alle zorgvelden voor verpleging en verzorging aan bod.
Organisatie: Bohn Stafleu van Loghum
Locatie: Hogeschool Windesheim, Zwolle (19 juni), Hogeschool Utrecht (22 juni)
Kosten: € 175,-
Tel.: (030) 638 36 38
E-mail: congressen@bsl.nl
www.bsl.nl/cuco

19 en 21 juni 2012

Langerhans

Tijdens dit achtste Langerhanssymposium krijgen deelnemers antwoorden op ingewikkelde casuïstiek en alledaagse problemen onder de titel ‘Diabetes, werk en vrije tijd: zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder’.
Organisatie: Langerhans
Locatie: 19 juni 2012 Jaarbeurs-Beatrixtheater, Utrecht, 21 juni 2012 Regardz Congrescentrum Nieuwe Buitensociëteit, Zwolle
Kosten: € 135,-
Aanmelden: alleen via internet http://onderwijs.diabetes2.nl/index.php?url=/angerhanssymposium2012&lng=nl

20 september 2012

Jaarcongres V&VN PVK/POH

Dit congres staat in het teken van het vergaren van veel kennis en praktische ‘tools’. Deelnemers kunnen drie workshops bezoeken van elk anderhalf uur De organisatie garandeert bij iedere workshop een inhoudelijke verdieping door een deskundige spreker en praktische tips door een ervaren (praktijk)verpleegkundige/ ondersteuner. De dag wordt ludiek afgesloten door het Thema Theater van Jan vd Hammen.
Organisatie: V&VN PVK/POH
Locatie: De Eenhoorn Regardz, Amersfoort
Kosten: € 120,-/€ 95,-/€ 75,-
Aanmelden: http://www.praktijkverpleegkundigen-praktijkondersteuners.nl/Jaarcongres/inschrijven.php

21 september 2012

Opleiding leefstijlcoach

Op 21 september 2012 gaat de eenjarige post-hbo-opleiding tot leefstijlcoach aan de Academie voor Leefstijl en Gezondheid voor de vierde keer van start. De opleiding biedt professionals in de zorg, bewegingsdocenten en diëtisten de mogelijkheid om leefstijlcoach te worden. Dat betekent dat zij cliënten coachen om door een combinatie van gezonde voeding, beweging en een mentale verandering hun leefstijl aan te passen. De opleiding tot leefstijlcoach is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. De docenten zijn voedingsdeskundigen, bewegingswetenschappers, coaches en artsen. De raad van advies wordt gevormd door hoogleraar Voeding Jaap Seidell (Vrije Universiteit), hoogleraar cardiologie Ron Peters (Universiteit van Amsterdam), en oud-schaatskampioen Hein Vergeer. De opleiding is geaccrediteerd als nascholing voor verloskundigen en diëtisten.
Organisatie: Academie voor Leefstijl & Gezondheid
Locatie: Antropia Cultuur- en Congrescentrum, Driebergen
Kosten: € 4175,- exclusief BTW, materialen en literatuur.
info@ynekevocking.nl

www.academievoorleefstijlengezondheid.nl

22 november 2012

NHG-Congres Praktijkondersteuning 2012

Voor het eerst organiseert het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) samen met Bohn Stafleu van Loghum een congres voor praktijkondersteuners. Missie van het NHG is een belangrijke bijdrage te leveren aan de professionalisering van de beroepsgroep door wetenschap te vertalen naar de huisartsenpraktijk. In huisartsenpraktijken nemen praktijkondersteuners inmiddels zo’n belangrijke plaats in dat het NHG ze meer wil ondersteunen in hun professie. Het congres zal inspelen op de laatste ontwikkelingen op het gebied van consultvoering, internet en social media, stoppen met roken, cardiovasculair risicomanagement en nog veel meer. De vooraanstaande sprekers worden geflankeerd door praktijkondersteuners om de praktische vertaling te waarborgen.
Organisatie: Bohn Stafleu van Loghum
Locatie: Jaarbeurs, Utrecht
http://www.cursussenencongressen.nl/bijeenkomsten/jaarcongres-praktijkondersteuning-2012-1025.html

Bladnaam:
Tijdschrift voor praktijkondersteuning 2012, nummer 3

Literatuurverwijzingen: