Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Agenda

redactie

14 september 2011

Zorggroepen Congres 2011

Het thema van het Zorggroepen Congres 2011 is: ‘Van ziektes naar mensen, een programmatische aanpak van casemanagement’. Tijdens het plenaire programma staan landelijke ontwikkelingen centraal, met ter inspiratie een best practice uit de VS. Daarnaast gaan afgevaardigden uit de politiek en van zorgverzekeraars in gesprek over het inkopen van zorg. De onderwerpen van de praktijkgerichte sessies variëren van organisatie en financiering tot diagnostiek en zorgstandaarden.
Organisatie: Adviesgroep Ketenzorg, LVG, SAN en NHG in samenwerking met Bohn Stafleu van Loghum
Locatie: Spant!, Bussum
Kosten: € 250,-
Telefoon: 030 638 36 38
E-mail: congressen@bsl.nl

www.bsl.nl/zorggroepencongres

15 september 2011

Jaarcongres V&VN Praktijkverpleegkundigen en praktijkondersteuners

In één dag heb je de mogelijkheid om veel kennis en praktische ‘tools’ te vergaren. Het belooft een speciaal congres te worden, dat zich onderscheidt van alle andere congressen op inhoud en kwaliteit. Na een spetterende plenaire opening door Wanda de Kanter en Pauline Dekker, longartsen en auteurs van ‘Nederland Stopt! met Roken’ en ‘Motiveren kun je leren’ kan je drie workshops bezoeken van 1½ uur per workshop. Wij garanderen je bij iedere workshop een inhoudelijke verdieping door een deskundige spreker en praktische tips door een ervaren (praktijk)verpleegkundige/ondersteuner. Locatie: De Eenhoorn, Regardz, Amersfoort
Accreditatie: Aangevraagd bij V&VN en NVvPO.
Kosten: € 120,- / € 95,- / € 75,-

www.praktijkverpleegkundigen-praktijkondersteuners.nl

26 september 2011

Lustrumcongres Praktijkondersteuning 2011: Vrouw zoekt zorg!

Dit jaar vindt het Jaarcongres Praktijkondersteuning 2011 voor de vijfde keer plaats. Het thema is ‘Vrouw zoekt zorg!’ Samen met de adviescommissie én de redactie van het Tijdschrift voor Praktijkondersteuning is een programma samengesteld waarin naast een aantal plenaire onderdelen vooral ruimte is voor veel verdiepende sessies over onder andere vrouwenspreekuur, allochtone vrouwen, eetstoornissen, huiselijk geweld en andere taboes. Naast een prachtig congresprogramma willen we je vooral ook de kans bieden om collega’s te ontmoeten. Want door samen te praten over je werk als praktijkondersteuner/verpleegkundige krijg je nog meer praktische handreikingen om mee aan de slag te gaan.
Locatie: De Reehorst, Ede
Kosten: € 95,- / € 75,- / Gratis voor mannelijke praktijkondersteuners
Tel.: (030) 638 36 38
E-mail: congressen@bsl.nl

www.cursussenencongressen.nl/bijeenkomsten

5 oktober 2011

Cursus Praktijkondersteuning ouderenzorg in de huisartsenpraktijk

Op 5 oktober 2011 start voor de vierde keer dit tiendaagse programma (1 lesdag per 4 weken) voor afgestudeerde praktijkondersteuners en (wijk)verpleegkundigen. Het accent ligt op screening en behandeling van veelvoorkomende problemen bij ouderen.
Organisatie en locatie: INHOLLAND Academy, Amsterdam
Kosten: € 2150,-
Tel.: (072) 518 35 98 of (020) 495 16 08 (Elise Bos)
E-mail: Elise.Bos@INHOLLAND.nl
www.inhollandacademy.nl

10 november 2011

Symposium Closing All Loops

Het jubileumsymposium ‘Closing All Loops’ richt zich op diabeteszorgverleners, beleidsmakers en andere professionals. Verschillende (internationale) sprekers geven een toelichting op actuele ontwikkelingen rond diabeteszorg en preventie voor kinderen en jongvolwassenen.
Locatie: Engels Grandcafé, Rotterdam.
Kosten: € 60,-

www.diabeter.nl

Bladnaam:
Tijdschrift voor praktijkondersteuning 2011, nummer 4

Literatuurverwijzingen: