Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Agenda

redactie

9 december 2014, 16 december 2014 en 3 februari 2015

StiP-dag GGZ voor huisarts en poh-ggz

Een StiP-dag is een interactieve nascholing waarin je op een korte en krachtige manier op de hoogte wordt gebracht van actuele of geactualiseerde NHG-Standaarden. Wat betekent een nieuwe NHG-Standaard voor jou in de praktijk? En wil je ook in één middag bijgepraat worden over de nieuwe NHG-Standaarden Alcoholverslaving, ADHD: het ‘drukke kind’ en Slaapproblemen en slaapmiddelen? Dat kan bij onze regionale partners. De docenten zijn kaderhuisartsen en andere experts op het betreffende onderwerp. Het gaat niet alleen om kennisoverdracht, maar vooral om de implementatie in je praktijk. Deze cursus is geschikt voor de poh-ggz.
Locatie: DOKh in Alkmaar op 9-12 (alleen slaapproblemen en alcoholproblematiek); WDH-MN op 16-12 en bij stichting KOEL op 3-2.
Tijd: 9-12: 16:00-21:00; 16-12: 14:00-21:00.
Kosten: € 225.
Accreditatie: 6 uur door de NVvPO.

www.nhg.org/evenementen/stip-dag-psychische-problemen-voor-huisartsen-en-poh-ggz.

www.nhg.org/evenementen/stip-dag-ggz-voor-huisarts-en-poh-ggz.

19 januari 2015

Landelijk Congres Bewegen in de ouderenzorg

Mensen die afhankelijk zijn van langdurende zorg bewegen te weinig. Het schiet er vaak bij in om hen zoveel mogelijk zelf te laten doen. Daardoor worden zij minder zelfredzaam en verzwakt hun lichamelijke en geestelijke conditie en worden zij sneller afhankelijk van intensieve hulp. Aandacht is nodig op alle beweegterreinen en door alle beroepsgroepen.
Het congresprogramma is ontwikkeld in samenwerking met de Vrije Universiteit Amsterdam, het Nederlands Instituut Sport en Bewegen (NISB), het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg en de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie in de Geriatrie (NVFG).
Locatie: t Spant! Bussum.
Tijd: 9:30-16:30.
Kosten: € 330, exclusief btw, inclusief reader, lunch, koffie/thee en netwerkborrel.
Accreditatie: 5/6 punten – Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals.

www.studiearena.nl.

20 januari 2015

CNE Congenitale Cardiologie

Het bestuur van de NVHVV nodigt alle hart- en vaatverpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en overige belangstellenden uit om deel te nemen aan één of meerdere nascholingen van de ‘continuing nursing education’. De CNE’s worden georganiseerd door de NVHVV-werkgroepen en worden hierbij ondersteund door het NVHVV-bureau.
De scholingsdag ‘Congenitale hartafwijkingen voor het leven’ heeft als doel het vermeerderen van theoretische en praktische kennis over congenitale hartafwijkingen. Deze kennis met betrekking tot het ontstaan van congenitale hartafwijkingen, de prenatale diagnostiek en de eventuele intra uteriene interventie mogelijkheden, worden uitgebreid behandeld. Aan de hand van echo en röntgenbeelden worden alle congenitale hartafwijkingen behandeld. Specifieke kennis opdoen over de ziekte van Marfan; zwangerschap en behandeling met betrekking tot congenitale hartafwijkingen. Na deze scholingsdag hoopt de NVHVV dat de opgedane kennis iets toevoegt aan de verpleging en behandeling van uw patiënten met aangeboren hartafwijkingen.
Locatie: Cursus- en vergadercentrum De Domstad, Utrecht.
Tijd: 9:00-17:00.
Kosten: € 58 voor NVHVV-leden, € 117 voor niet-leden.
Accreditatie: is aangevraagd bij NVHVV en VSR.
www.nvhvv.nl/scholing/cneopleidingen

20 januari 2015

DiabetesTOP

Vanaf 2015 start DiHAG-Langerhans met een nieuwe cursus: de DiabetesTOP voor de praktijkondersteuners, praktijkverpleegkundigen en verpleegkundig specialisten in de eerste lijn. Ze richten zich hierbij op de POH’s/PVK en VS die zich echt willen verdiepen en tot de toppers van Nederland willen horen.
Omdat diabetes en CVRM veel raakvlakken hebben, wordt deze DiabetesTOP ook deels verzorgt door kaderhuisartsen van de HartVaatHAG. Deze DiabetesTOP wordt gesteund door het Nederland Huisartsen Genootschap (NHG) en is volledig ongesponsord en onafhankelijk.Meld je snel aan want er zijn maar tachtig plekken beschikbaar.
Locatie: Kontakt der Kontinenten, Soesterberg.
Tijd: 9:00-16:30.
Kosten: € 295, inclusief koffie/thee, lunch en online toegang tot handouts van de powerpointpresentaties.
Accreditatie: wordt aangevraagd bij: EADV, NVvPO, V&VN en VSR.
www.diabetes2.nl/nl/onderwijs.html.

Bladnaam:
Tijdschrift voor praktijkondersteuning 2014, nummer 6

Literatuurverwijzingen: