Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Agenda

redactie

24 juni en 26 juni 2014

10e Langerhanssymposium

Het grootste diabetes-evenement viert dit jaar zijn tweede lustrum. Hoofdthema dit jaar is ‘diabetes en comorbiditeit’, vervat in een negental lezingen (o.a. over diabetes en COPD, diabetes en hartfalen, borstkanker en diabetes, nierfalen en diabetes enz.). Ook presenteert de DiHAG (expertgroep kaderhuisartsen diabetes) de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van diabetes. De dag wordt afgesloten met een verrassend optreden.
Locatie: Beatrix theater, Utrecht (24-06); Nieuwe Buitensociëteit, Zwolle (26-06).
Accreditatie is aangevraagd.
Tijd: 8.30-17.00 uur
Kosten: € 135 (incl. koffie/thee, lunch, congrestas en het nieuwe Langerhansboek Diabetescasuïstiek deel 2).

www.diabetes2.nl

30 juni 2014

Multiculturele Dementiezorg

Bij het landelijke congres Multiculturele Dementiezorg krijgen de deelnemers naast actuele thema’s en onderzoek vele praktische handvatten aangereikt om dementiezorg voor oudere migranten toegankelijk te maken. Waarom sluit het reguliere aanbod van zorg en welzijn vaak niet aan? Hoe geef je vorm en invulling aan zorg en ondersteuning voor mensen met dementie uit verschillende culturen? Wat zijn hun specifieke wensen en behoeften? Welke verklaringsmodellen zijn er en hoe kom je in contact met de doelgroep? En welke mogelijkheden zijn er om deze groep intramuraal en in de thuissituatie, in het kader van de Wmo 2015, te ondersteunen? Er zijn 21 verschillende sessies verdeeld over 5 thema’s. Het congres wordt georganiseerd door StudieArena en zorginnovatiebureau DAZ in samenwerking met ActiZ, Alzheimer Nederland, NOOM en Pharos.
Locatie: Het Spant!, Bussum.
Tijd: 9:00-17:00 uur.
Kosten: € 330; elke extra deelnemer € 280,- (bij gelijktijdige aanmelding). Inclusief documentatie, drankjes, lunch en netwerkborrel, exclusief btw.

www.studiearena.nl.

18 september 2014

Jaarcongres V&VN

De inschrijving voor het jaarcongres van de V&VN Praktijkverpleegkundigen & Praktijkondersteuners is gestart. Het jaarcongres biedt de mogelijkheid om in één dag veel kennis en praktische ‘tools’ te vergaren. Je kan drie workshops bezoeken van anderhalf uur per workshop en je kunt kiezen uit 18 workshops. Inhoudelijke workshops over onderwerpen die voor iedereen herkenbaar zijn, maar ook workshops over andere zaken, bijvoorbeeld hoe houden wij ons staande met de drukte op het werk en privé. De V&VN belooft bij iedere workshop een inhoudelijke verdieping door een deskundige spreker en/of praktische tips door een ervaren (praktijk)verpleegkundige/ondersteuner.
Tussen de workshops door is er alle ruimte om te netwerken met je collega’s. De dag wordt ludiek afgesloten door de cabaretier (voorheen verpleegkundige) Marcellino Bogers met een plenaire lezing over Humor in de Zorg. Het programma is samengesteld door een ervaren congrescommissie bestaande uit Wilma Buesink, Rachel Neijman, Leonie Gilissen en Petra Cornelissen onder leiding van Marjan Verschuur-Veltman.
Locatie: De Eenhoorn Regardz, Amersfoort.
Tijd: 8:30-16:30 uur
Kosten: € 115,- voor leden en € 140,- voor niet-leden.
Accreditatie: bij Kwaliteitsregister V&V, EADV en NVvPO.

http://praktijkverpleegkundigen-praktijkondersteuners.nl/Jaarcongres/Programma-jaarcongres-2014.

Diverse data

Spirometrie met CASPIR Online

CASPIR Online is een nieuwe mogelijkheid van de CAHAG (COPD & Astma Huisartsen Advies Groep) om je kennis van spirometrie te borgen en verbeteren. Gewoon thuis achter je eigen computer, laptop of tablet. Het NHG zet maandelijks een nieuwe casus klaar op de NHG-site. Per kalenderjaar zijn er 12 casussen te doorlopen, waarvoor je 3 accreditatiepunten ontvangt. Deelname aan CASPIR Online vervangt ook eenmaal een Module 6 avond voor de herregistratie. Voor meer info en een demo: https://cahag.nhg.org/actueel/nieuws/wat-caspir-online.

16 juni Utrecht/19 juni Zwolle

Themadag Ouderenzorg

Onderwerp van de themadag is ‘Geneesmiddelen en ouderen’. Leer welke rol je als praktijkondersteuner kunt aannemen om polyfarmacie aan te pakken. Hoe herken je de klachten bij oudere patiënten, wat zijn de meest voorkomende interacties van geneesmiddelen en met welk voorstel ga je naar de huisarts?
Locatie: Utrecht en Zwolle.
Tijd: 13:00-17:30
Kosten: € 135,- inclusief btw, € 125,- voor leden V&VN. Inclusief lunch.
Accreditatie: 4 uur via V&VN en NVvPO.
E-mail: nascholing@christelcare.nl.

Bladnaam:
Tijdschrift voor praktijkondersteuning 2014, nummer 3

Literatuurverwijzingen: