Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Agenda

redactie

15 mei 2014

Symposium Ouderenzorg

Bijeenkomst, georganiseerd door Caransscoop, een regionale ondersteuningsorganisatie voor de eerste lijn, onder het motto ‘Samen aan de slag met ouderenzorg’. Dit in samenwerking met de WDH en V&VN Prakijkverpleegkundigen & Praktijkondersteuners. Professionals uit de zorg, gemeente en welzijn kunnen elkaar hier ontmoeten en kiezen uit een breed aanbod van veelal praktisch en regionaal gerichte workshops met thema’s als ‘Huisarts en gemeenten: samenwerken in de wijk’; ‘Digitaal communiceren via Caresharing, SWIP of Zorgmonitor’, ‘Het MDO’ en ‘Samenwerking tussen ziekenhuis en eerste lijn’.
Accreditatie, onder meer voor praktijkondersteuners is aangevraagd.
Locatie: Regardz WTC, Arnhem.
Tijd: 16.00-21.00 uur.
Kosten: € 87,50.
E-mail: mjansen@caransscoop.nl.

15 mei 2014>

Symposium Zelfmanagement: De patiënt in beweging

Studenten van de opleiding Verpleegkundige in de Huisartsenpraktijk (Hanzeschool Groningen) zijn verantwoordelijk voor deze bijeenkomst, met als doel het geven van praktische tools ter bevordering van zelfmanagement van de patiënt. Doelgroep: praktijkondersteuners/verpleegkundigen, huisartsen en andere belangstellenden.
In de vorm van een lezing en drie workshops komen de volgende onderwerpen aan bod: betekenis en belang van zelfmanagement voor patiënt en zorgverlener; gezondheidsvaardigheden en beperkingen bij zelfmanagement; beweeg- en leefstijladvies; groepseducatie en zelfmanagement.
Locatie: Hanzehogeschool, Meerwold.
Tijd: 17.00-20.30 uur.
Kosten: € 18,50 (inclusief eten en drankjes).

www.symposiumvhp.nl; Twitter: @symposiumvhp.

15 mei en dinsdag 17 juni 2014

Post-hbo-cursus Voeding bij CVRM en diabetes

Beter eten is een mooie manier om het risicoprofiel van diabetes- en (potentiële) hartpatiënten te verbeteren. De tweedaagse cursus – opgezet door PIT Actief (‘maakt wetenschappelijke kennis over voeding toegankelijk voor zorgprofessionals’) in samenwerking met de EADV, NVvPO en V&VN PVK/POH – is bedoeld voor praktijkondersteuners/-verpleegkundigen en diabetesverpleegkundigen. Gekoppeld aan de Zorg- en NHG-standaarden krijg je informatie over voedingsfysiologie en voedingsgerelateerde pathofysiologie bij cardiovasculair risicomanagement en diabetes mellitus plus vertaling naar praktische adviezen voor de patiënt. Die kennis is onontbeerlijk voor een goede begeleiding van de patiënt richting effectief zelfmanagement.
Accreditatie is aangevraagd.
Locatie: NBC, Nieuwegein
Tijd: 9.30-17.00 uur.
Kosten: € 360 voor leden EADV, NVvPO en V&VN; € 450 voor niet-leden.
www.pitactief.nl/scholingen/scholing/article/voeding-bij-cvrm-en-diabetes.

22 mei 2014

Jaarlijks congres voor praktijkondersteuners van de NVvPO

De Nederlandse Vereniging van Praktijkondersteuners organiseert dit congres alweer voor de zevende keer. Naast plenaire lezingen, deze keer met de vrouwelijke patiënt in de hoofdrol (o.a. vrouwenspreekuur; cardiovasculaire ziekten bij vrouwen; seksuele disfunctie bij vrouwen), is er natuurlijk weer de uitreiking van de ‘POH van het jaar’.
Accreditatie: 5 uur.
Locatie: De Reehorst, Ede
Tijd: 9.00-17.00 uur.
Kosten: € 75 voor leden van de NVvPO; € 90 voor niet-leden.

www.healthinvestment.nl/#!programma-7e-poh-congres/c184u.

24 juni en 26 junni 2014

10e Langerhanssymposium
Het grootste diabetesevenement viert dit jaar zijn tweede lustrum. Het hoofdthema is dit jaar ‘Diabetes en comorbiditeit’, vervat in een negental lezingen (o.a. over diabetes en COPD, diabetes en hartfalen, borstkanker en diabetes, nierfalen en diabetes enz.). Ook presenteert de DiHAG (expertgroep kaderhuisartsen diabetes van het Nederlands Huisartsen Genootschap) de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van diabetes. De dag wordt afgesloten met een verrassend optreden.
Locatie: Beatrix theater, Utrecht (24-06); Nieuwe Buitensociëteit, Zwolle (26-06).
Accreditatie is aangevraagd.
Tijd: 8.30-17.00 uur
Kosten: € 135 (incl. koffie/thee, lunch, congrestas en het nieuwe Langerhansboek Diabetescasuïstiek deel 2).

www.diabetes2.nl/nl/onderwijs/10e_langerhans_symposium_2014/home.html.

Bladnaam:
Tijdschrift voor praktijkondersteuning 2014, nummer 2

Literatuurverwijzingen: