Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0
redactie

31 oktober 2014

Jaarcongres Praktijkondersteuning

Met het volgen van dit programma word je beter in je vak en houd je meer plezier in je werk. Want wie is er nu praktijkondersteuner geworden om tijdens het contact met de patiënt alleen maar 60 vinkjes op een formulier te zetten? We willen en kunnen meer en dat zullen we ook laten zien!
Tijdens de verschillende sessies wordt belangrijke vakinhoud besproken. Tijdens het programma, maar ook in de tijd buiten het programma om, is veel ruimte voor contact met collega’s. Samen komen we verder. De adviescommissie, bestaande uit Adrie Schaap-de Jong, Arja Broere en Arita Immerzeel, nodigen je dan ook van harte uit voor dit fantastische evenement.
Locatie: Jaarbeurs Utrecht.
Tijd: 9:00-17:00.
Kosten: € 130,- inclusief btw, congresmateriaal, koffie/thee, lunch en borrel. Abonnees van het Tijdschrift voor Praktijkondersteuning betalen € 110. Als je nog geen abonnee bent, maar besluit het nu te worden, kom je ook in aanmerking voor de prijs van € 110. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor voltijd studenten, zij betalen € 50.
Accreditatie: wordt aangevraagd.

www.cursussenencongressen.nl/bijeenkomsten/jaarcongres-praktijkondersteuning-2014-1414.html

1, 2, 31 oktober en 27 november 2014

Nascholing Vrouwenzaken

De nascholing is erop gericht om kennis bij te brengen over de overgang en de werking hiervan. Wat is menopauze en wat gebeurt er dan in het lichaam? Welke klachten kunnen optreden en wanneer moet je hulp zoeken? Is hormoontherapie gevaarlijk en welke vrouwen lopen extra risico? En kun je je als vrouw voorbereiden op de overgang/menopauze?
Diverse locaties: Haarlem, Sittard, Drachten, De Bilt.
Tijd: 17:00-21:00.
Kosten: € 140,- inclusief buffet, cursusmateriaal en de boeken Menoblues en Menoproof.
Accreditatie: aangevraagd voor 3 punten.

www.vrouwenwijzer.nl

22 januari 2015

POH Jaarcongres KOH

Na eerdere succesvolle congressen nodigt de Stichting KOH (Kwaliteit en Ontwikkeling Huisartsenzorg) je uit voor hun jaarcongres ‘Werk in uitvoering’. Nieuwsgierig naar de thema’s die aan bod komen? Bezoek hun website voor informatie en registratie.
Locatie: Seats2Meet, Eindhoven.
Tijd: 9:00-17:00.
Kosten: inschrijven voor 22 november € 150, na 22 november € 165.
Accreditatie: 6 punten.
www.stichtingkoh.nl.

Oktober, november, januari, maart en mei 2014-2015

Motiverende gespreksvoering

We kennen allemaal wel patiënten die hun medicijnen niet innemen of die ondanks de goede voornemens blijven roken. Zie ook het redactioneel van Annette van Vliet op pagina 130. Hoe ga je om met mensen die wel willen maar niet doen? De cursus ‘Motiverende gespreksvoering’ is in de praktijk getoetst door beroepsbeoefenaren en levert aantoonbaar goede resultaten op. Deze manier van gespreksvoering helpt om mensen hun problemen te laten onderkennen en om ze te motiveren hun voornemens ook in de praktijk te brengen. Vooral door als hulpverlener minder snel in de oplossingsmodus te schieten. Hoe voorkom je dat jij aan het werk bent terwijl de verandering bij de ander moet plaatsvinden? De training bestaat uit een combinatie van korte theoretische inleidingen, demonstraties, videoanalyses, discussie, praktijksituaties en korte oefeningen. Tijdens deze tweedaagse training komt aan bod:

  • introductie Motiverende Gespreksvoering;
  • praktische oefeningen;
  • de opbouw van een motiverend gesprek;
  • gesprekstechnieken;
  • spirit en principes in de praktijk;
  • weerstand en verandertaal;
  • reflectie;
  • praktijksituaties.

Diverse locaties: Utrecht, Nijmegen, Venlo, Apeldoorn.
Tijd: Twee dagen van 9:30-16:30.
Kosten: € 349,- voor V&VN-leden / € 439,- voor niet-leden.
Accreditatie: 12 punten voor het Kwaliteitsregister V&V.
Informatie en aanmelden via: academie@venvn.nl.

Bladnaam:
Tijdschrift voor praktijkondersteuning 2014, nummer 5

Literatuurverwijzingen: