Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0
redactie

4 september 2014

Nationaal Pulmonaal Congres

Congres geeft een beeld van de huidige stand van zaken op gebied van pulmonologie. Voor huisartsen, longverpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, geïnteresseerde praktijkondersteuners, diëtisten en fysiotherapeuten. Dag bestaat uit diverse workshops over chronische longaandoeningen: van astma bij kinderen tot eindstadia van COPD.
Locatie: de ReeHorst, Ede.
Accreditatie: wordt aangevraagd voor 5 uur CAH, V&V, NVvPO en het Verpleegkundig Specialistsen Register.
Kosten: € 75, inclusief koffie, thee, lunch, bezoek aan de informatiemarkt en afsluitende borrel.

11 september 2014

Leergang Asklepion: Zelfmanagement

De NHG-Leergang Asklepion Zelfmanagement richt zich speciaal op huisartsen en praktijkondersteuners (POH-S, POH-GGZ en nurse practitioners) die de benodigde competenties bij zelfmanagement bij de patiënt met chronische ziekte willen stimuleren. De leergang bestaat uit vier modulen: hoe beleeft de patiënt zijn chronische ziekte; hoe kan je samen met de patiënt een individueel zorgplan opstellen; hoe gebruik je e-health bij zelfmanagement; hoe begeleid je patiënten bij leefstijlaanpassingen?
Deze interactieve en onafhankelijke nascholing bestaat uit vier bijeenkomsten van elk vier uur, verspreid over een half jaar. Het onderwijs vindt plaats in een vaste groep met een vaste groepsbegeleider. Voorafgaand aan de bijeenkomst moet je een voorbereidende praktijkopdracht maken.
Locatie: 11 september: WDH Midden Nederland, Soest. De leergang wordt meerdere keren georganiseerd in samenwerking met een regionale samenwerkingspartner op een door hen vastgestelde locatie.
Accreditatie: 16 uur.
Tijd: 13:30-18:00 uur.
Kosten: € 750,- voor NHG en/of WDH leden en € 1.050,- voor niet NHG en/of WDH leden (inclusief lunch, koffie en thee overdag).
www.nhg.org

18 september 2014

Jaarcongres V&VN

Je kan drie workshops bezoeken van anderhalf uur per workshop en je kunt kiezen uit 18 workshops. Inhoudelijke workshops die voor iedereen herkenbaar zijn, maar ook workshops over hoe je om gaat met de balans tussen werk en privé. De inhoudelijke verdieping wordt verzorgd door een deskundige spreker of door een ervaren praktijkondersteuner.
Locatie: De Eenhoorn Regardz, Amersfoort.
Tijd: 8:30-16:30.
Kosten: € 115,- voor leden en € 140,- voor niet-leden.
Accreditatie: bij Kwaliteitsregister V&V, EADV en NVvPO.
http://praktijkverpleegkundigenpraktijkondersteuners.nl/Jaarcongres/Programma-jaarcongres-2014.

22 september 2014

Landelijk Congres Palliatieve Zorg voor mensen met Dementie of een Verstandelijke Beperking

Veelzijdig congres over contactgericht werken en afstemmen van de zorg voor mensen met dementie of een verstandelijke beperking in de laatste levensfase. Congres bestaat uit een plenair programma en een keuze uit 38 verdiepingssessies.
Het congres wordt georganiseerd door StudieArena en inhoudelijk ondersteund door Agora, Vilans, het Radboud Alzheimer Centrum, Kansplus, V&VN Verstandelijk GehandicaptenZorg en V&VN Palliatieve Zorg.
Locatie: De Werelt, Lunteren.
Accreditatie: aangevraagd bij V&VN en het Verpleegkundig Specialistsen Register.
Tijd: 9:00-17:00
Kosten: € 330, inclusief koffie, thee, lunch en afsluitende borrel.

www.studiearena.nl

23 september 2014

EASD Highlights 2014

Hoogtepunten van vijftigste editie van European Association for the Study of Diabetes (EASD) congres. Het belangrijkste nieuws wordt door Nederlandse professionals uit het diabetesveld verslagen en in Nederlands perspectief geplaatst. De verschillende thema’s die aan de orde komen zijn van belang voor de dagelijkse praktijk. Om de vertaling naar de dagelijkse praktijk te kunnen maken is voldoende tijd voor discussie gereserveerd. Geschikt voor diabetesverpleegkundigen, praktijkverpleegkundigen en praktijkondersteuners.
Locatie: Eenhoorn, Amersfoort.
Accreditatie: wordt aangevraagd bij EADV, V&VN en NVvPO.
Tijd: 9:15-16:15.
Kosten: € 95.

www.easd-highlights.nl

Bladnaam:
Tijdschrift voor praktijkondersteuning 2014, nummer 4

Literatuurverwijzingen: