Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0
redactie

9, 12, 17 december 2013

Avondscholing van Aardbei tot Zwaardvis, feiten en fabels over voeding

Kent u de vragen over eierkoeken, grapefruitsap en de voedselzandloper? Twijfel alom maar vooral onduidelijkheid. Het is niet eenvoudig om een gefundeerd antwoord te geven op de vaak zeer praktische vragen over voeding. Als huisarts kom je dagelijks aan voeding gerelateerde knelpunten tegen. Maar het is immers vrijwel altijd de praktijkondersteuner of praktijkverpleegkundige die het antwoord moet geven.
Jaap van Binsbergen is hoogleraar Voedingsleer en Huisartsgeneeskunde aan het Radboudumc en hij zet zich in om meer structurele aandacht te krijgen voor voeding in de huisartsenpraktijk.
Organisatie: Becel, PIT Actief
Locatie: Hotel Van der Valk, Eindhoven (9 december), Novotel Amsterdam City, Amsterdam (12 december), NBC Congrescentrum, Nieuwegein (17 december)
Kosten: € 25,-/€ 35,-
E-mail: scholing@pitactief.nl
Telefoon: (06) 106 691 30/(035) 60 24 615

10 december 2013

Congres Vitale Vaten

Tijdens het congres Cardiovasculair risicomanagement: van weten naar doen! staat de implementatie van de zorgstandaard CVRM centraal. Welke inzichten en instrumenten vergemakkelijken het implementatieproces? U krijgt veel praktische handvatten aangereikt om deze toe te passen in uw eigen praktijksituatie.
Organisatie: Hart&vaatgroep
Locatie: De Eenhoorn, Amersfoort
Kosten: € 150,-/€ 175,-

www.vitalevaten.nl

13 januari 2014

Cursus Praktijkondersteuner ouderenzorg

Als praktijkondersteuner in een huisartsenpraktijk komt u in aanraking met complexe zorgvragen van en rondom ouderen. Wordt binnen uw praktijk gezocht naar een manier om ouderenzorg meer te structureren? Dan is deze cursus iets voor u. U leert u in deze cursus hoe u de rol van casemanager op u kunt nemen. Naast de specifieke complexe problematiek rondom ouderenzorg besteden we veel aandacht aan de communicatie met ouderen en hun systeem. Zo geven we u een methodisch, doelgericht handvat om vraaggericht om te gaan met complexe situatie in de thuissituatie.
Organisatie: HAN VDO
Locatie: Berg en Dalseweg 81, Nijmegen
Duur: 8 dagen
Studiebelasting: 100 uur in totaal
Accreditatie: in aanvraag: 12 punten (NVvPO), 96 punten (V&VN)
Kosten: € 2095,-

http://www.han.nl/opleidingen/cursus/casemanagement-ouderenzorg/

7 februari 2014

9e congres Zorgpaden

Mensen uit onderzoek en praktijk delen ervaringen over recente ontwikkelingen binnen zorgpaden in Nederland. Het congres start met plenaire inleidingen: Prof. Jan Swinkels gaat in op de start van het zorgpad: welke patiënt kan toegelaten worden? Hij behandelt de actuele vraagstukken van overdiagnostiek, overbehandeling en upcoding voor een betere DBC. Prof. Kees Ahaus houdt een lezing over modulariteit in zorgpaden en gaat daarbij in op het spanningsveld tussen zorg op maat en standaardisering van zorg. Het ochtendprogramma wordt afgesloten met de uitreiking van de Guus Schrijvers Prijs voor het beste zorgpad. In de middag maakt u in de workshops kennis met nieuwe ziekenhuis- en transmurale zorgpaden, innovatieve Zorg ICT applicaties en andere ondersteuningsinstrumenten voor verbetering.
Organisatie: Julius Academy
Locatie: Achmea, Handelsweg 2, Zeist
Kosten: € 290,-/€ 295,-
Telefoon: (088) 75 69 258 (Liane van Schaik, coördinator nascholing Public Health)
E-mail: l.vanschaik@umcutrecht.nl

www.juliuscentrum.nl/academy [congressen]

7 februari 2014

Nationaal Hypertensie Congres

Verhoogde bloeddruk is verantwoordelijk voor 7,6 miljoen sterfgevallen per jaar, wereldwijd. In ons land heeft een kwart tot een derde van de volwassenen een verhoogde bloeddruk. Een groot probleem waar verschillende zorgverleners mee te maken hebben. Sinds 2009 wordt het Nationaal Hypertensie Congres georganiseerd waar verschillende disciplines voor worden uitgenodigd om de kennis over en de kwaliteit van de bloeddrukbehandeling in ons land te vergroten.
Organisatie: Two Hands Events
Locatie: Hotel Theater Figi, Zeist
Kosten: € 120,-
www.twohandsevents.nl

Bladnaam:
Tijdschrift voor praktijkondersteuning 2013, nummer 6

Literatuurverwijzingen: