Details
Meld je nu aan.
Kom je ook naar het allereerste POH jaarcongres?Algemeen
4 november 2022
09.00-16.30
Van der Valk Veenendaal
Bastion 73
3905 NJ Veenendaal
Tarieven
- Leden tarief
- € 150
- Standaardtarief
- € 279
Over dit congres
Als praktijkondersteuner speel je een belangrijke rol in de zorg voor jouw patiënt. Kennis van actuele thema’s en de nieuwste medische inzichten zijn daarbij essentieel. Want hoe kun je je werk goed organiseren, voer je een goed gesprek met je patiënt en blijf je op de hoogte van wijzigingen in richtlijnen?
Speciaal voor jou als praktijkondersteuner en praktijkverpleegkundige
Op deze en nog veel meer vragen krijg jij antwoord tijdens het Jaarcongres POH in de praktijk. Een unieke dag, speciaal voor jou als praktijkondersteuner en praktijkverpleegkundige. Tijdens deze volledige verzorgde dag bieden we je vakinhoudelijke kennis over bijvoorbeeld CVRM, ouderengeneeskunde en astma/COPD, maar staan ook thema’s als zorgen voor jezelf en leefstijlgeneeskunde op het programma.
Een unieke dag uit speciaal voor jou, jij komt toch ook?
Georganiseerd in samenwerking met NVvPO en V&VN PVK-POH.
Programma
Als PO loop je in je werk aan tegen mensen met een, bijvoorbeeld door dementie, beschadigd brein. Ervarea neemt je in een korte voorstelling mee in het verloop van deze ziekte. Dit geeft je inzicht in waar bepaald gedrag vandaan komt bij mensen die lijden aan dementie. Daarnaast krijg je concrete handvatten in hoe je in bepaalde situaties kunt handelen. Leren door beleven!
Test je kennis over allerlei onderwerpen die met je beroep te maken hebben en maak kans op leuke prijzen!
Dat Leefstijl heel belangrijk is voor je gezondheid is evident, maar hoe je mensen helpt hun leefstijl te veranderen is minder duidelijk. En hoe zorg je dat het leuk blijft om mensen hiermee te helpen. Leefstijlverandering lukt het beste als het met kleine stapjes wordt uitgevoerd. Grote stappen leiden tot struikelen.
Wat leer je van deze sessie?
- Hoe je begint over leefstijl.
- Wat de drijfveer is voor leefstijlverandering bij de patient. En hoe je die vindt.
- Om met minimale tijdsinvestering een leefstijladvies te geven m.b.v. de tools Het Leefstijlroer en Natuur en gezondheid
Programma onder voorbehoud van wijzigingen
Workshops
Alle zorgverleners die bekend zijn met de term ‘Persoonsgerichte Diabeteszorg’ proberen die op eigen wijze vorm te geven. Maar wat maakt nu een persoonsgerichte benadering? En hoe kun je echt persoonsgericht werken, te midden van uitkomsten, protocollen en standaarden? In deze workshop krijgt u concrete handvatten en tips over persoonsgericht werken die u de volgende dag meteen kunt toepassen in de praktijk.
Wat leer je van deze sessie?
- Hoe je samen persoonsgerichte behandeldoelen te bespreekt en opstelt
- Hoe uitkomsten, protocollen en standaarden zich verhouden tot persoonlijke doelen
- Hoe persoonlijke en gezondheidsdoelen elkaar kunnen versterken
Schildklieraandoeningen komen erg veel voor. Patiënten kunnen zich met heel wisselende klachten melden. In deze workshop bespreken we deze klachten en de bijpassende schildklieraandoeningen en hoe dit te begeleiden specifiek voor de praktijkondersteuner. Na deze workshop heb je meer inzicht en kennis om deze meest voorkomende schildklieraandoeningen aan te pakken. We gaan dieper in op het optimaal doseren van het schildklierhormoon en de controle hiervan. Daarnaast bespreken we de relatie van schildklieraandoeningen met het metabool syndroom.
Wat leer je van deze sessie?
- Herkennen van de meest voorkomende schildklieraandoeningen
- Optimaal doseren van schildklierhormoon
- Wat de relatie is tussen schildklieraandoeningen en metabool syndroom
Heb je als POH vaak het idee dat je erg hard aan het werk bent en de patiënt met astma/COPD achteroverleunt en zich niet begrepen voelt? En jij eigenlijk de patiënt ook niet goed begrijpt? Heb jij het idee dat de a/c patiënt alleen op het spreekuur komt omdat jij hem, middels de ketenzorg, uitnodigt en geprotocolleerde vragen stelt? Wil je liever de patiënt en jezelf in zijn/haar kracht zetten? Geef je dan op voor deze workshop!
Wat leer je van deze sessie?
- Na deze workshop weet je hoe je een ander gesprek kan voeren met de a/c patiënt, zodat de patiënt zijn eigen bewuste keuzes maakt
- Na deze workshop weet je hoe, wanneer en welke tools je daarvoor kunt gebruiken.
- Na deze workshop haal je meer plezier uit je a/c consult.
Sprekers
Karel Bos
Sasja Huisman
Marjan Veltman
Barbara Oppelaar
Roosmarijn Drexhage
Praktisch
Voor wie?
Het Jaarcongres POH in de praktijk is speciaal voor praktijkondersteuners en praktijkverpleegkundigen.
Twijfel je of je tot de doelgroep behoort? Neem dan contact op met Henriëtte Boven via henriette.boven@bsl.nl. We helpen je graag.
Accreditatie
Accreditatie voor dit congres wordt aangevraagd bij de V&VN PVK-POH en NVvPO.
Contact
Bekijk ook
Blijf op de hoogte
en meld je aan voor de nieuwsbrief