Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Agenda/congres

redactie

13 maart 2012

Symposium Diabetes en Nierziekten 2012

Op 13 maart 2012 vindt het vijfde landelijke symposium ‘diabetes en nierziekten’ plaats voor verpleegkundigen. Het symposium wordt gesteund door de EADV, de V&VN Dialyse & Nefrologie en de V&VN praktijkverpleegkundigen & praktijkondersteuners. Na het succes van de eerste vier landelijke symposia beoogt dit symposium opnieuw vanuit multidisciplinair perspectief de problematiek rond de diabetespatiënt met nierproblemen te bespreken en is daarom toegankelijk voor alle diabetesverpleegkundigen, verpleegkundigen die werkzaam zijn op een dialyse- of nefrologische afdeling en verpleegkundigen in zowel de eerste als de tweede lijn met belangstelling voor deze materie.
Speciaal voor de praktijkverpleegkundigen en de gespecialiseerde verpleegkundigen die nog betrekkelijk weinig scholing hebben gevolgd over het thema ‘diabetes en nierziekten’, is er een basisprogramma waarin de algemene problematiek rondom de diagnostiek en behandeling van diabetes en nierziekten wordt belicht. Bij aanmelding kun je hiervoor kiezen.
Organisatie: De Baar Advies & Organisatie
Locatie: Congrescentrum De Reehorst, Ede
Kosten: € 95/€ 65 (leden)
Telefoon: (0343) 594 544
E-mail: info@debaar.net

http://www.debaar.net/diabetes-en-nierziekten/index.php

24 maart 2012

Huisartsbeurs 2012

Op zaterdag 24 maart 2012 organiseert de Landelijke Huisartsen Vereniging voor de achtste keer de Huisartsbeurs. Dé congresbeurs waar kennis, kunde, ervaring, producten en diensten op het gebied van de huisartsenzorg worden gedeeld. De achtste editie van de beurs draagt de titel ‘Service maakt beter’. Wij realiseren ons dat we ons als beroepsgroep op dit moment in zwaar weer bevinden. Toch is het juist nu belangrijk om het vertrouwen in onszelf en in de toekomst van ons vak te houden én dit ook uit te stralen. Het vertrouwen van de patiënt moeten we hoe dan ook behouden en versterken. Dat doen we door de service in onze dienstverlening hoog te houden. Ons beroep en de wijze waarop wij onze praktijk organiseren, moderniseren continu. En daar gaat de Huisartsbeurs over. We kijken hoe we binnen de grenzen van de financiële randvoorwaarden in 2012  onze serviceverlening toch verder kunnen ontwikkelen. Serviceverlening draagt bij aan het plezier dat we aan ons vak beleven.
Organisatie: Landelijke Huisartsen Vereniging
Locatie: Jaarbeurs, Utrecht
Kosten: gratis deelname
Accreditatie: voor huisarts, doktersassistente en praktijkondersteuner
Telefoon: (071) 364 11 77
E-mail: info@huisartsbeurs.nl

http://www.huisartsbeurs.nl/

19 april 2012

Sportief met Diabetes Congres

De Bas van de Goor Foundation bestaat vijf jaar. Deze Foundation organiseert al sinds 2006 met veel succes sportactiviteiten om mensen met diabetes bewust te maken van het belang en positieve effect van sport in hun dagelijks leven. Het doel van dit congres voor professionals is om het inzicht te vergroten over de rol die sport en bewegen heeft in de behandeling van mensen met diabetes. Laat u inspireren door experts op dit gebied, ervaringsverhalen van mensen met diabetes, onderzoeksresultaten, lokale initiatieven en praktische tips.
De dag bestaat, naast een zeer interessant plenair deel, uit een programma speciaal voor de eerste lijn en een programma speciaal voor de tweede lijn. De presentaties worden gegeven door experts vanuit de geneeskunde alsook vanuit de sport.
Organisatie: Bas van de Goor Foundation i.s.m. Langerhans
Locatie: Nationaal Sport en Congrescentrum Papendal, Arnhem
Kosten: € 125/€ 50 (avondprogramma)
Accreditatie: is toegekend door de Nederlandse Vereniging van Praktijkondersteuners en de Eerste Associatie van Diabetes Verpleegkundigen voor 5 punten onder nummer 108091 (3 punten voor de rol expert en 2 punten voor de rol educator). Accreditatie is ook toegekend door de beroepsvereniging Praktijkverpleegkundigen en Praktijkondersteuners (V&VN) met 4 punten (zorgvragergebonden).
E-mail: info@evenementen-organisatie.nl

www.sportiefmetdiabetescongres.nl

Bladnaam:
Tijdschrift voor praktijkondersteuning 2012, nummer 1

Literatuurverwijzingen: